perjantai 17. marraskuuta 2017

New York, New York, USA

 

 

Tänään muutin Brooklynissa Crown Heightsista Greenpointiin. Crown Heights on mustien asuinalue, mutta siellä on myös iso juutalaisyhteisö. Päiväkävelyllä alueella vastaani tuli kaksi valkoihoista henkilöä; poliisi ja rekkakuski. Olen yllättynyt, en tiennyt että asuinalueet täällä ovat näin eriytyneitä. Vielä viisikymmentä luvulla asukkaista 89% oli valkoihoisia ja nyt vain 16%. Afrikkalaisamerikkalaisten lisäksi alueelle on muuttanut paljon siirtolaisia Jamaikalta ja Karibialta. Viihdyin Crown Heightsin eloisassa ilmapiirissä, vaikka tietynlainen rähjäromantiikka karisikin aika nopeasti. Joka korttelissa on pieni deli sekä jonkilainen pikaruokapaikka.  Kunnon ravintoloita tai baareja ei alueella oikeastaan ollut.

Greenpointissa avauti taivas: ihania leipomoita, kakkukauppoja, baareja ja ravintoloita. Täällä on tarjolla muutakin kuin kebabeja ja muffinsseja. Pienpanimoitten baareja on paljon, mutta myös cocktail- ja sporttibaareja löytyy joka lähtöön. Greenpoint on työläiskaupunginosa ja suurin maahanmuuttajarymä ovat puolalaiset. Aluetta kutsutaankin myös Little Polandiksi. Greenpoint ulottuu East River -joen rannalle ja asunnostani on upea näkymä Manhattanille. Pääkadulla, Manhattan Avenuella on jo tunnelmalliset jouluvalot ja taas tuntuu kuin minut olisi pudotettu keskelle elokuvaa - joita muuten on kuvattu paljon Greenpointissa, samoin kuin tv-sarjojakin. Arkkitehtoonisesti Greenpoint erittäin monimuotoinen ja liikenne on maltillista. Kaduilla kulkee kaikennäköisiä ja -ikäisiä ihmisiä. Ihastuin heti alueeseen, tänne voisin jäädä.

Seuranani minulla on Greenpointissa kaksi kissaa, Nona ja George. Nona on lihavin kissa, jonka olen koskaan nähnyt! Kaunis kuitenkin, täysin valkoinen ja kirkaan vihreät silmät. Gerogella on suhteettoman iso pää ja pieni takavartalo. Se on hännätön, töpö vaan heiluu kun se innostuu.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti