maanantai 6. marraskuuta 2017

Denver, Colorado, USA

 

Sain sunnuntaina kutsun spiritualistiseen jumalanpalvelukseen Mile Hi -kirkkoon. Sunnuntaisin kirkossa on kolme palvelusta ja kuhunkin tilaisuuteen mahtuu 1 400 ihmistä. Menimme Samin kanssa aamun ensimmäiseen pavelukseen ja sali oli tupaten täynnä. Lapsille oli järjestetty oma tilaisuus, samoin teineille. Oman tilaisuutensa jälkeen lapsikuoro esiintyi meille aikuisille ja tunnelma oli erittäin lämmin. Huom. kuvassa esiintyvä Supermies. Tänään puhuttiin rohkeudesta ja voimaantumisesta, joten Supermies oli varmasti lapsille oiva symboli. Saarna oli yllättävän maltillinen, ei mitään suurta paatosta tai draamaa. Tilaisuuden jälkeen halukkaille jaettiin tiikerinsilmä -niminen kivi, joka auttaa kantajaansa, en kyllä enää muista missä asiassa. Illan palvelus pidettiin yhdessä islamilaisen kirkon kanssa, ja juuri suvaitsevaisuus ja kaikkien hyväksymyinen on Mile Hi -seurakunnalle tärkeää.

Kirkon vieressä sijaitsee Coloradon Kristillinen yliopisto, joka on erittäin konservatiivinen. Ajoittain opiskelijat ryntäävät saliin ja häiriköivät palvelusta vääräuskoisten tilaisuutena. Sen takia paikalla on kymmeniä turvamiehiä, sekä sisällä että ulkona, ennakoimassa ja estämässä selkkauksia. Tämä kirkko on siitä harvinainen, että kaikkien turvamiesten on pitänyt allakirjoittaa sopimus, etteivät kanna asetta kirkossa. Huh huh! taas päästiin aseisiin.

Kotiin tultuani avasin telkkarin ja kaikilla uustiskanavilla pyöri uutinen Kansasista, jossa asemies oli hyökännyt kirkkoon ja tappanut kaksikymmentä ihmistä. Tämä väkivalta tulee esille joka paikassa ja minua se alkaa ahdistamaan. Uutiset hekumoivat ja suorastaan mässäilevät koko pitkän illan katastrofeilla ja seuraavan päivänä ihmiset sitten puhuvat kauhistellen samoista asioista.

Tänään on aika jättää Denver ja suunnata Chicagoon. Lähtö on aina katkeransuloista. On vähän haikeaa jättää uusia tuttavuuksia taakse - varsinkin eläinystäviä - mutta samalla on mukavaa vaihtaa maisemaa ja lähteä uteliain mielin uuteen paikkaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti