torstai 23. marraskuuta 2017

New York, New York, USA

 

Grand Central Terminal


Mulle kävi Grand Central Terminalilla samalla tavalla kuin Oonalle kävi Kanariansaarilla: sain otettua yhden valokuvan ennenkuin kamerasta loppui virta. Tosin mulla on laturi mukana reissussa, Oonalla se oli jäänyt Suomeen.

Ei voisi olla komeampaa paikkaa saapua New Yorkiin kuin Grand Central Station. Täältä virallisilta sivuilta voi katsoa upeita kuvia vuonna 1903 valmistuneesta Grand Centralista. Asemalla on 44 laituria ja se on maailman suurin - ja ehkä myös kaunein - rautatieasema.



Happy Thanksgiving eli Hyvää Kiitospäivää!

 

Macy´s -tavaratalo järjestää jokavuotisen Kiitospäivän paraatin, joka kulkee Keskuspuiston länsilaitaa pitkin ja päättyy 6:nnelle Avenuelle Macy´s -tavaratalon eteen.

Olipa ihmeellistä herätä tänä aamuna hiljaisuuteen. Talossa on huonot äänieristeet ja vaikka nukun kolmannessa kerroksessa, kuuluvat ihmisten äänet kadulta aivan kuin he olisivat vieressäni. Mutta ei tänään. Eikä kadulla myöskään näkynyt ketään. Metrotkin ovat olleet tällä viikolla melko tyhjiä, sillä monet newyorkilaiset pitävät lomaa ja matkustavat sukuloimaan muualle maahan. Kiitospäivää vietetään Yhdysvalloissa marraskuun neljäntenä torstaina. Se on vuoden toiseksi suurin juhla joulun jälkeen - joulun harjoitus, sanovat jotkut. Molempina juhlapyhinä pöytä notkuu herkkuja ja kalkkuna on perinteisesti pääosassa.

Kiitospäivänä juhlitaan sadonkorjuun päättymistä ja kiitetään jumalaa sadosta. Tosin historia on kiistanalainen, sillä tiettävästi kiitospäivää on juhlittu myös intiaaneista saadun voiton kunniaksi. Joillekin Amerikan intiaaneille Kiitospäivä edustaakin mantereen tuhoa ja protestiksi he viettävät marraskuun neljäntenä torstaina Kansallista Surupäivää.

Sain Denveristä, Charlie-kissan perheeltä hyvät kiitospäivän toivotukset. Illallisella heillä on tapana käydä läpi asioita, joista he ovat kiitollisia. Tänä vuonna kuulemma myös minut on lisätty kiitettävien asioiden listalle.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti