lauantai 1. lokakuuta 2016

Gent, Belgia
 


Ja sitten vielä taidepläjäys Gentistä. Street art eli katutaide saa sydämeni sykkimään kiivaammin. Gentin keskustassa on parisataa metriä pitkä Werregarenstraat -kuja, jonne on sallittua maalata graffiteja. Kujalla haisee maali ja maalaukset muuttuvat jatkuvasti. Sinänsä hienoa, vaikka hohto hieman katoaakin; kuuluuhan katutaidemaailmaan tietty anarkia ja rajojen rikkominen. Mutta hyvä näin. Kirjava - ja sekavakin - grafittikuja antaa hauskan kontrastin muuten niin historialliseen ja mahtipontiseen kaupunkikuvaan.

Gentissä on Design museo, jossa pysyvänä näyttelynä on paikallisen grand old manin Maarten van Severenin näyttely. Van Severen oli arkkitehti, joka on suunnitellut myös huonekaluja ja esineitä. Vaihtuvana näyttelynä oli mm. Bike to the future, jossa esiteltiin fillarimuotoilua ja pohdittiin muuttuvaa kaupunkikuvaa pyöräilyn näkökulmasta. Pyöriä oli valmistettu sekä teollisesti että käsityönä, mm. bambusta ja vanerista. Taittuvat, pieneen tilaan menevät kaupunkipyörät tuntuvat olevan pyöräilyn saralla nyt uusin trendi.

Nykytaiteen museon eli S.M.A.K.:n jouduin tänään jättämään väliin. Mieleni ei yksinkertaisesti jaksanut ottaa enää enempää taidetta vastaan yhden päivän aikana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti