maanantai 17. lokakuuta 2016

Bryssel, Belgia


Sunnuntaina Merimieskirkolla järjestettin Kirjatori. Kirjatorilla myytiin ja kierrätettiin kirjoja, joille ei kirjastosta enää löytynyt paikkaa. Myös asiakkaat saivat tuoda omia kirjojaan myyntiin ja ostaa tilalle uutta luetavaa. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävällä tapahtumalla kerätään varoja uusien kirjojen hankintaan. Kun tulin ensimmäistä kertaa kirjastoon, olin todella yllättynyt kirjaston monipuolisesta ja runsaasta valikoimasta sekä siitä, että kirjat ovat suurelta osin uutuuksia. Yli kymmenen vuotta vanhoja kirjoja ei kirjastosta juurikaan löydy. Myös lasten- ja nuortenkirjoja kirjastossa on kiitettävästi. Kirjastoa hoitaa vapaaehtoisista koostuva kirjastotoimikunta. Kaikki kiitokset heille; he tekevät todella suuren ja arvokkaan työn. Ilman heidän työpanostaan Brysselin suomalaisten elämä olisi huomattavasti köyhempää.

Merimieskirkon ateljeessa Martat pitivä Garderobi-työpajaa. Sinne asiakkaat saivat tuoda vaatteitaan korjattavaksi ja tehtiinpä siellä yksi mekkokin valmiiksi alusta alkaen. Myös kankaat ja ompelutarvikkeet laitettiin kiertoon. Edellisellä viikolla ihmiset olivat tyhjentäneet kaappejaan ja toivat ylimääräiset materiaalit kirkolle Marttojen käytettäväksi. Ompelutyöpajojen lisäksi Belgian Martat ovat järjestäneet täällä mm. kävely- ja sieniretkiä, ja ovatpa he käyneet opettamassa suomalaisten korvapuustien leipomista Suomen pysyvässä edustustossa työskenteleville kreikkalaisille kokeille.

Ja mitäpä olisi Merimiekirkko ilman korvapuusteja! Lounaaksi tarjolla oli lohikeittoa ja ruisleipää, jälkiruuaksi kahvia ja pullaa. Tosin kävijämäärä yllätti keittiötiimimme ja loppupäivästä jouduimme kahvilassa myymään ei-oota korvapuustien osalta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti