tiistai 28. kesäkuuta 2016

Lontoo, Iso-Britannia
 

Neljä yötä, neljä hotellihuonetta - onneksi kaksi viimeistä yötä kuitenkin samassa hotellissa. En saanut päivityksiä Lontoon merimieskirkolta, mutta ilmeisesti tulva on aiheuttanut enemmänkin vahinkoa, sillä en päässyt palaamaan merimieskirkolle majoitukseen. Sinänsä minulla oli hyvä tuuri, vältyin Lontoossa sateilta. Sää oli kaiken kaikkiaan suosiollinen, puolipilvistä ja lämpöä oli juuri sopivasti parikymmentä astetta.

Neljä päivää hurahti vauhdilla. Yllättävän hyvin sain Lontoon haltuuni. En voi kuin ihmetellä, kuinka hyvin julkinen liikenne - varsinkin metro - toimii. Kaikki reitit on opastettu täydellisesti, missään vaiheessa ei tarvinnut arpoa minne päin lähteä. Yksittäinen matka metrossa maksoi 4,90 puntaa, mutta Oyster -kortilla matka maksoi "vain" 2,40 puntaa. Punnan kurssi heittelehti valtavasti, johtuen Brexitistä. Torstaina, äänestyspäivänä sadalla eurolla sai melkein 80 puntaa, mutta perjantaina, kun äänestystulos oli selvillä ja Britannia lähdössä EU:sta, sadalla eurolla sai vain 55 puntaa. Tosin rahanvaihtopaikkakin saattoi vaikuttaa asiaan. Suomalaiselle Lontoon hinnat olivat suht kohtuullisia. Ruoka ja juomat olivat yleisesti ottaen Suomen hinnoissa. Ainoastaan asuminen täällä on huikeasti kalliimpaa. 

Parasta Lontoossa on monipuolisuus; monikulttuurisuus, rikas taide- ja kulttuurielämä,  suvaitsevaisuus. Tarjontaa on liikaakin ja ähky yllättää satunnaisen matkailijan. Viime viikolla Lontoossa juhlittiin Gay Pride -festivaalia, joka huipentui kulkueeseen viikonloppuna. Monet kaupungin laitokset mm. palolaitos ja liikennelaitos tukivat gay pridea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti