torstai 23. kesäkuuta 2016

Bryssel, Belgia --> Lontoo, Iso-Britannia


Eurostar -juna kulkee Brysselistä Lontooseen Kanaalin tunnelin läpi. Pituutta tunnelilla on 50 kilometriä ja sen kulkemiseen meni 20 minuuttia. Tunnelissa on kuulemma hätäuloskäyntejä 350 metrin välein. Iso-Britannia tuntuu olevan kaukana meren takana, vaikka se onkin vain kapean kanaalin toisella puolella. Brysselin asemalla oli turvatarkastus ja passintarkistus, jotka sujuivat onneksi jouhevasti.

Junassa oli aikaa lukea Metropolitania, Eurostarin omaa lehteä. Lasten nurkasta opin, että tunneli on yhtä syvällä merenpinnan alapuolella kuin 107 patongin muodostama jono. Ja oikeasti tunneleita on kolme; kaksi junille ja yksi huoltotunneli. Tunnelissa on 6 000 tonnia raiteita eli 2 000 elefantin painon veran.

Ja siten tietovisaosio: Kuinka kauan kestää Kanaalin ylittäminen 54 ilmapallolla? Entä mikä yläpuolella olevan kuvan kolmesta asiasta ei ole matkustanut Eurostarilla? Vastaukset löytyvät tekstin lopusta.

Saavuin Lontoon merimieskirkolle puoli kahdeksan aikaan illalla. Respassa minulle ilmoitettiin, että sateitten takia merimieskirkon kellari on tulvinut ja vedentulo katkaistu. Meille asukkaille oli varattu huoneet toisesta hotellista, Notting Hillin läheltä. Matkasin sinne taksilla joensuulaisen perheen kanssa. Saa nähdä mikä huomenna on tilanne, pääsemmekö merimieskirkolle vai joudummeko jäämään vielä evakkoon.

Vastaukset aiempiin kysymyksiin ovat neljä tuntia ja     
hevonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti