torstai 9. kesäkuuta 2016

Bryssel, Belgia.


Uudet päivärutiinit alkavat pikkuhiljaa muodostua. Aamuisin - jaksamisen ja työvuorojen mukaan - käyn juoksemassa lähipuistossa. Koska koti ja työpaikka ovat samassa rakennuksessa jää hyötyliikunta vähiin. Siksi ulkoilemaan täytyy lähteä tietoisesti, mieluiten heti aamusta. 

Kun lähden kirkolta, sivuan Maelbeekin metroasemaa, jossa viime maaliskuussa tapahtui 20 ihmisen hengen vaatinut terrori-isku. Iskun jälkeen aseman sisäänkäynteihin on heijastettu sanat "forget" eli unohda, ja toiselle puolelle katua "remember" eli muista.  Matka jatkuu ylös portaita, Robert Schumanin mukaan nimettyjen juna- ja metroasemien ohi. Schumania pidetään yhtenä EU:n isänä ja hänen patsaitaan löytyy myös lähistöltä. Ollaan siis EU kortteleissa ja valtavien toimistokompleksien lisäksi EU komission päärakennus Berlaymont sijaitsee lenkkipolkuni varrella.

Pieni pätkä bulevardia, sitten Robert Schumanin liikenneympyrän läpi ja kohta olenkin jo Cinquantenaire- eli kotoisammin Sinkkupuistossa. Puisto on ympärysmitaltaan noin 2,5 kilometriä ja sitä komistaa valtava riemukaari, jonka kattotasanteella on kuulemma ravintola. Riemukaaren ympärillä on kolme museota: taide-, auto-, ja armeijamuseo. Vain pienen pätkän joudun juoksemaan puiston ulkopuolella, jolloin ohitan taideinstituutin. Takaisin puistoon, leikkikentän, urheilupuiston ja moskeijan ohi kohti lähtöpistettä. Matkan varrella ohitan monia patsaita, suihkulähteen ja valtavat ruohokentät.

Joku päivä täytyy hieman hidastaa vauhtia ja vierailla museoissa sekä puistotapahtumissa. Ja lopuksi ehkä vielä lasilliselle, ihailemaan kaupunkinäkymää reimukaaren katolta. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti