sunnuntai 24. maaliskuuta 2013


Viikonloppua lähdin viettämään Bhaktapuriin ja Nagarkotiin. Bhaktapur on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista ja Nepalin entinen pääkaupunki satojen vuosien takaa. Historiallinen keskusta oli laaja monine temppeleineen, aukioineen ja nevarirakennuksineen. Siellä oli ihanaa liikkua kaikessa rauhassa, ilman liikennettä ja melua. Keramiikan lisäksi Bhaktapurille on tyypillistä puuleikkaukset ja kudonta - niin ja jogurtti. Kilometrejä Kathmandusta Bhaktapuriin kertyy 16, mutta silti bussimatka kesti noin tunnin.
Bhaktapurista matka jatkui ylös vuoristoon, Nagarkotiin. Matka oli rattoisa täpötäydessä bussissa, intialaisia dramaattisia rakkaus- lauluja kuunnellen. Nagargot on pieni, hieman unelias kylä luonnonkauniilla paikalla. Harmi, että Nepalissa ei jätehuolto pelaa, sillä kylän kauniit rinteet saivat toimittaa kaatopaikan virkaa.

Sunnuntaiaamuna herätys kello 6 ja lähtö auringonnoustessa vaeltamaan kohti näköalapaikkaa. Sää oli varsin selkeä ja lumihuippuiset vuoret näkyivä kutsuvina kaukaisuudessa. Mt. Everest oli pilvien takana piilossa, mutta neljä pienempää vuorta näkyi kirkkaasti. Valokuviin en niitä valitettavasti onnistunut tallentamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti