sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kuvia ja kohteita viikon varrelta

Kathmandussa on seitsemän UNESCOn maailmanperintökohdetta, tässä niistä kolme: Patan Durbar Square, Kathmandu Durbar Square ja Swayambhunath l. apinatemppeli. 

Kun vierailin Patanin kuninkaallisella aukiolla, oli panda- eli lakkopäivä. Silloin on hyvä pyöräillä, sillä autoilla ja mopoilla ei saa ajaa. Kadut täyttyivät pyöräilevistä ja jalkapalloa pelaavista lapsista. Myös kaupat ja toimistot ovat pandapäivinä enimmäkseen kiinni, joten monella nepalilla oli vapaapäivä. Siksi temppelialueella oli paljon paikallisia viettämässä aikaa.
 


Kathmandu Durbar Squarella taas oli rauhallinen päivä - oppaille liian rauhallinen. En saanut montakaan askelta ottaa, kun joku opas oli tarjoamassa palvelujaan. Ja kun yhdestä pääsi eroon, oli toinen jo lähestymässä.

Alueella on n. 50 temppeliä ja siellä asuu Living Goddess, Kumari. Hänet valitaan 4-5 vuoden iässä ja hänen kautensa loppuu, kun hän tulee murrosikään. Paikalliset vakuuttavat, että tämän jälkeen tyttö siirtyy normaaliin elämään. Ihmettelen vaan, kuinka se on mahdollista. Uskotaan nimittäin, että entinen Kumari tuo taloon huonoa onnea ja hänen aviomiehensä kuolee nuorena. 
Swayambhunath`n temppelialueelle noustiin kivirappuja pitkin, 300 askelmaa, huh huh! Näkymä yli Kathmandun oli vaikuttava, koko laakso kirjavanaan erilaisia rakennuksia. Puistoalueita ei näkynyt. Kännykkäkameralla otettu kuva ei tee oikeutta kohteelle Buddhaparkissa. Ja olihan alueella myös niitä apinoita.

Tänään oli ukkonen ja pienen hetken aikaa kaatosade. Ilma viileni mukavasti, päivälämpötila on yli 30 astetta. Huomenna varhainen herätys, lähdemme Tanseniin 6.15. Matkaa on vain parisataa kilometriä mutta ajassa noin kahdeksan tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti