lauantai 9. maaliskuuta 2013

Tää on niin ihana heppu, että pakko laittaa kuva tänne! Tuntuu, että Nepalissa - ainakin näin alkuvaiheessa - päivän aikana tapahtuu niin paljon asioita, etten oikein ehdi sisäistämään kaikkea, saati että jaksaisin vielä kirjoittaa niistä.

Tämän päivän parasta antia oli vierailu nepalilaisessa kodissa. Nepalilainen ystäväni Bimal - suomalaisittain Pimpeli -  vei minut vierailulle sisarensa luokse. Nelihenkinen perhe asui pienessä huoneessa, jossa oli kaksi sänkyä, hylly ja keittonurkkaus. Vesi haettiin ulkoa ja vessakin oli yhteinen naapureiden kanssa. Mutta se ystävällisyys ja vieraanvaraisuus! Juotiin teetä, syötiin herkkua, joka muistutti suomalaista joulutorttua ja he opettivat minulle nepalia. Nyt osaan jo sanoa "timro thulo jutta" eli sinulla on isot kengät. 

Sieltä lähtiessäni ajattelin, etten enää ikinä valita omasta elämästäni...




2 kommenttia:

  1. Pompeli on ottanut Pimpelistä hyvän kuvan;) Kuvat kertovat, että käytät kameraa taitavasti. - Hyppäys tästä maailmasta nepalilaiseen on aikamoinen. Sähköjärjestelmiä, otsalamppuja ja nyrkkipyykkiä... Arki hoituu hieman eri ehdoilla kuin kotona. Luulenpa, että omat "tukka hyvin" yms. standardit muuttuvat aika pian joustavammiksi. Iloja! Kaarina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaarina! Kyllä, `turha surra kenkiä, kun muilla ei ole jalkoja`, vain miten se meni. Täällä saa perspektiiviä asioihin. Myös aika- ja siisteyskäsitykset ovat menneet uusiksi. Vielä on kuherruskuukausi menossa, saa nähdä, mitä muutoksia omassa ajatusmaailmassa tapahtuu pidemmällä aikavälillä. Iloja sinnekin!

      Poista