maanantai 11. maaliskuuta 2013

Matka Kathmandusta Tanseniin taittui autolla, paikallisbussilla ja jeepillä. Kilometrejä 200, tunteja 9 => ryytynyt olo. Lounastauolla dal bathia joka sisältää riisiä, linssikeittoa, tulista pikkelsiä, perunaa mausteseoksessa ja pinaattia. Niin, ja rotia. Perusruokaa Nepalissa. Useampi ihminen on varoitellut, että tulen saamaan sitä liiankin kanssa. Mutta toistaiseksi se maistuu hyvälle.

Oli virkistävää siirtyä saasteisesta Kathmandusta viileään ja vehreään vuoristoon. Bussimatka oli ikimuistoinen; kapeat, surkeassa kunnossa olevat tiet, sortumat tienvarressa ja alhaalla kymmenien (satojen?) metrien pudous. Tansen sijaitsee 1500 metrin korkeudessa merenpinnasta joten viimeinen kaksituntinen oli pelkkää nousua.

Huomenna menemme tutustumaan Forward Lookingin tukemaan projektiin, jossa viisi osittain vammaista perhettä on työllistänyt itsensä mm. tekemällä ja myymällä saippuaa. Selvitämme, millaista apua he tarvitsevat ja haluavat ja teemme sen pohjalta toimintasuunnitelman.

Soittaessamme tänään yhteyshenkilölle saimme kuulla, että huomenna meitä odottaa 30 lasta valmiina toimintaan. ??? Mitä ihmeen lapsia ja mitä toimintaa?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti