lauantai 20. heinäkuuta 2019

Edinburgh, Iso-Britannia


Viimeiset kuvat ja tunnelmat Edinburghista

Kuin olisi muinaiseen Kreikkaan saapunut. Calton Hilliltä on hienot näkymät kaupungin yli merelle ja nummille saakka. Kuvassa näkyvää pylväikköä kutsutaan täällä pilkkanimellä National Disgrace eli Kansallinen Häpeä, sillä rakennus ei ole koskaan valmistunut. Alunperin National Monument´ia alettiin rakentamaan niitten skottien muistomerkiksi, jotka menehtyivät Napoleonia vastaan käydyissä sodissa. Rakentaminen loppui 1829 rahan puutteeseen.
Edinburghin korkein kohta on Holyroodin kukkulan huippu, Arthur`s Seat. Se on sammunut tulivuori ja kohoaa 250 metrin korkeuteen. Sinne kulkee useampi vaellusreitti; voit valita helpon reitin ja kulkea muinaista laavavanaa pitkin tai sitten vaikeimman kautta, kohtisuoraa reittiä suoraan ylöspäin.

Princes Street on keskustan uuden puolen vilkkaimpia ostoskatuja. Sen varrella sijaitsee myös Scottish National Gallery.
Teviot Row House on Edinburhin yliopiston oppailaskunnan omistama rakennus, jossa on kaunis ja tunnelmallinen kirjastobaari eli The Library Bar. Vuonna 1889 rakennettu osuuskuntatalo oli lajissaan maailman ensimmäinen.



Edinburghissa tuntuu olevan festivaaleja joka lähtöön. George Square Gardens-aukiolla on iltaisin Jazz ja blues-festivaali ja päivällä sinne levittäytyvät ruokarekat Food festivalin tiimoilta.
Leithin kaupunginosa sijaitsee noin kaksi kilometriä keskustasta koilliseen, meren rannalla. Täällä on laiturissa entinen kuninkaallinen alus The Royal Yacht Britannia. Alus on käynyt Suomessa vuonna 1976, kuningatar Elisabeth II:n valtiovierailulla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti