lauantai 10. tammikuuta 2015

Mzuzu, Malawi



Se oikea pikavuorolainen. Joku määritteli oikean pikavuorolaisen: hän ei valita, ei arvostele, eikä tuomitse muita. Harvaan tämä määritelmä osuu yhtä hyvin kuin joensuulaiseen Pirkkoon. Malawi oli Pirkolle 115 maa, jossa hän on vieraillut. Ja Pirkolle ei riitä vain leima passiin, vaan hän haluaa todella tutustua maahan ja vierailla useammalla paikkakunnalla. Suuressakaan kaupungissa  häneltä ei jää kiveäkään kääntämättä, sen verran laajalla alueella hän liikkuu - ja aina kävellen. Vain kerran hänet on ryöstetty ja silloin häneltä vietiin kaikki. Matka kuitenkin jatkuu ja Pirkon usko ihmisten ystävällisyyteen säilyi. Eksoottisin paikka, missä hän on vieraillut, on Etelämanner. Grönlannissa hän on käynyt hiihtämässä ja pikavuoron mukana hän on ollut useampaan otteeseen.

Suomessa Pirkon tavoitteena on pyöräillä kaikissa Suomen kunnissa - aakkosjärjestyksessä! Enää on 40 kuntaa käymättä. Ehkä ensi kesänä sekin tavoite tulee täyteen. Suomessakin hän koluaa kaikki museot, kirkot ja patsaat, ja hän tietää kaiken tietämisen arvoisen. Monella nuoremmallakin olisi vaikeuksia pysyä Pirkon tahdissa ja Pirkko on jo 70+ vuotta!

Pikavuoron kyytiin Pirkko tuli tällä kertaa Kapkaupungista, Etelä-Afrikasta ja hyppäsi pois kyydistä Mzuzussa, Malawissa. Mzuzusta matka jatkui yöbussilla takaisin Lilongween ja sieltä lentäen Johannesburgiin ja mahdollisesti myös Zimbabween. Vaikka matka on vielä kesken, on Pirkolla jo uudet matkasuunnitelmat tekeillä. Seuraavat kohteen voisivat olla Iran ja Saudi-Arabia. Hyvää matkaa, Pirkko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti