tiistai 13. tammikuuta 2015

Dar es Salaam, Tansania


Matka pohjois-Malawista Tansanian pääkaupunkiin Dar es Salaamiin on ollut pitkä, neljä ajopäivää. Päivämatkat ovat vaihdelleet 200 kilometristä 500 kilometriin. Yksi yö oltiin vielä Malawin puolella ja kaksi yötä Tansanian puolella, Mbeyassa ja Iringassa. Morogorossa pidimme parin tunnin lounastauon, alhaalla kuva sormin syödystä lounaasta. Nyt viikon stoppi Dar es Salaamissa - ihanaa!

Liikenne muuttui vilkkaammmaksi ja nopeammaksi Tansanian puolella, jopa vaaralliseksi. Rekkoja ja tankkiautoja oli paljon teillä, joissa oli valtavat urat. Säännöllisin väliajoin oli rekka poikittain tiellä. Tansaniassa pääsimme niiden ohi, mutta Malawissa jouduimme kerran odottamaan kaksi tuntia hinausauton saapumista paikalle. Samalla saimme seurata paikallisten perustamaa tietullia, sillä tienpiennar, jonka kautta autot ohittivat rekan, oli kylän omaisuutta. Tietulli oli harkinnanvarainen, 20 - 200 kwatchaa/auto eli 5-50 senttiä. Me emme kuitenkaan lähteneet pientareen kautta, sillä maa oli niin pehmeää, että bussi olisi todennäköisesti jäänyt siihen kiinni. Kauneimmat maisemat olivat Malawin puolella ja eniten eläimiä nähtiin täällä Tansaniassa (kirahvi, seepra, norsu, antilooppeja...).

Poliisit pysäyttivät meidät useampaan kertaan. Joskus he kyselivät päämääräämme, joskus katsoivat ajokin paperit ja kerran matkustajienkin passit. Myös uudenvuodenlahjaa pyydettiin ja ainoa ylimääräinen esine, joka autosta löytyi, oli palosammutin - vanha sellainen. Saimme yhdet ylinopeussakot, ajoimme kuulemma viidenkympin alueella seitsemääkymppiä. Ihmettelen suuresti, sillä niin monet rekat ohittivat meidät ja kipparimme Jani ajaa todella maltillisesti.

Mulle neljä ajopäivää on liikaa, kaksi päivää kerrallaan menisi  helposti. Bussissa nukkuessani näin unta, että  toinen bloggaajamme, Tomi kirjoitti blogiinsa: "Pikavuoro on perillä - ties monennenko kerran."

Tomi Töllin blogia voi lukea täältä:
www.rantapallo.fi/havaintoja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti