lauantai 24. tammikuuta 2015

Kilimanjaro, Tansania


Arusha on sijainniltaan loistava paikka lähteä safarille tai Kilimanjarolle. Alueella sijaitsee luonnonpuistoja mm. Arusha National park, Ngorongoron suojelualue, lake Manyara ja Kilimanjaro National park. Osa porukasta lähti kahden päivän safarille Ngorongoroon, minä lähdin Kilimanjarolle Tomin ja Tuomaksen kanssa. Ajomatka Kilimanjaron juurelle kesti kolmisen tuntia. Vaelluksemme alkoi Kinapa HQ:sta, noin 1 700 metrin korkeudesta. Suuntasimme Mandara Hut´iin, jonne matkaa kertyi 8 kilometriä ja nousua 1,1 kilometriä. Emme kuitenkaan tyytyneet Mandara Hut´iin, vaan jatkoimme vielä 200 metriä ylöspäin. No, pojat eivät tyytyneet vielä siihenkään, vaan kiersimme huipulla vielä kraatterin. Kävelyä kertyi päivän aikana noin 18 kilometriä. Sisäänpääsymaksu kansallispuistoon oli 70 dollaria ja muut kulut, kuljetus ja tipit noin 50 dollaria.

Muovipullojen ja -pussien vieminen kansallispuistoon oli kiellettyä. Niinpä jouduimme vuokraamaan paksummat muovipullot 5 000 shillingin hintaan. Siis tyhjän pullon. Täysi juomavesipullo (kertakäyttöisessä muovipullossa) maksaa noin 1 000 shillinkiä. Muovipullon olisi voinut ostaa omaksi 10 000 shillingin - eli hyvän illallisen hinnalla. Tansaniassa katujen varret ovat kuin kaatopaikkoja, roskat ovat enimmäkseen juuri muovisia vesipulloja. Eikö vettä voisi pakata maatuviin tölkkeihin, niin maailma olisi edes vähän siistimpi paikka?

Vuorenrinne oli varsin haasteellinen nousta ylöspäin. Polku oli kivinen, töyssyinen ja täynnä puunjuuria. Töitä sai tehdä tosissaan, mutta huipulle pääsimme reilussa kahdessa tunnissa, kun keskimääräinen vaellusaika on kolme tuntia. Oppaamme, Rocket, piti pienen porukkamme kasassa asiallisesti, vaikkakin varsin leipääntyneesti. Emme saaneet hajaantua, sillä alueella on tehty viime aikoina ryöstöjä ja yksinkulkija on turhankin otollinen ryöstäjille. Onneksi selvisimme reissusta suuremmitta kommelluksitta, vain kipeytyneet lihakset muistoina.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti