torstai 16. lokakuuta 2014

Pattaya, Thaimaa

Kissanpäivät Thaimaassa. Saavuin eilen Pattayalle, tarkoituksenani hoitaa viittä kissaa ja puutarhaa. Perillä selvisi, että yksi kissoista oli sairastunut edellisellä viikolla ja kuollut päivää ennen tuloani. Surul- lista, mutta onneksi tämä tapahtui ennen hoitokeikkaani - parempi niin sekä kissan omistajalle että minulle.

Kaikki kissat ovat löytökissoja. Omistaja on pelastanut ne kadulta sairaina ja nälkäisinä ja nyt kissat ovat hyvinvoivia lemmikkejä. Ku- vassa Babout, joka on puoliksi siiamilainen ja erittäin seurankipeä. Fancy on musta, pieni tyttökissa, joka ontuu toista etujalkaansa. Bubele on harmaa tiikeri, erittäin ujo ja käy usein ruokakupilla yöllä kaikessa hiljaisuudessa. Viimeisenä Pascha, iso musta kolli, joka asustaa todennäköisesti jossain naapuritalossa, mutta käy säännöl- lisesti - aamuin ja illoin - ruokailemassa täällä. Toivottavaasti saan lisää kuvia kissoista, kunhan ehdimme tehdä lähempää tuttavuutta. Puutarhanhoito tarkoittaa lähinnä kukkien ja pensaitten kastelemista sekä pienessä altaassa elävien kalojen ruokkimista.

Pattayaa kohtaa monella on varmasti ennakkoluuloja, ainakin minulla on. Täällä kylässä elämä on normaalia thaiarkea, länsimaalaisia tääl- lä ei juuri näy. Mutta täytyy huomenna hypätä pikkubussin kyytiin ja suunnistaa keskustaan. Mopotakseja on täällä joka nurkalla, ihan liiaksi asti. Ne ovat kolme kertaa kalliimpia kuin Bangkokissa eikä hinnoissa ole neuvotteluvaraa. Paikallisille kyyti on hieman halvem- paa, mutta hinnat ovat heillekin korkeat. Mafian juttuja, kuulemma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti