tiistai 7. lokakuuta 2014

Da Lat, Vietnam



Makuubussilla vuoristoon. Bussissa on istuinsänkyjä kahdessa kerroksessa ja kolmessa jonossa. Ja kuten aina Aasiassa, ilmastointi täysillä! Da Latissa ilma on ihanan viileää, eka kertaa laitoin pitkähihaisen päälle.  Da Lat on epäaasialaisen siisti, rauhallinen, hallittu ja kaunis kaupunki. Yllättävää, ettei edes kaupungin reunamilla ollut slummia tai epäsiistiä aluetta. Kaupunki on vihreä ja joki halkoo keskustaa. Täällä näkyy kolonialismin ja Ranskan vaikutus erityisesti arkkitehtuurissa ja leivoskulttuurissa.

Bussista ulos astuttuani törmäsin Easyrideriin, paikalliseen moottoripyöräjengiläiseen. He tarjoavat turisteille kiertoajeluja ympäri maaseutua, päivän reissusta jopa kymmeneen päivän turneeseen. Heillä on kuulemma hyvä maine ja he ovat ylpeitä työstänsä. Täytyypä tehdä lähempää tuttavuutta heidän kanssaan.

1 kommentti:

  1. On todella mielenkiintoista lukea matkakommenttejasi ja katsella kuvia. Täytyy todeta, että rohkea mimmi oot. :) Ei onnistuisi minulta, mutta minäpä olenkin jopa keskivertoa säikympi.

    T: Kristiina H.

    VastaaPoista