torstai 9. lokakuuta 2014

Da Lat, Vietnam


Iltapalaksi soijamaitoa ja bataattilohkoja. Tosin bataattilohkot oli uitettu sokerissa, joten mausta niitä ei bataatiksi tunnistanut. Soijamaito maistui hieman karvaalle, kuulemma vihreistä pavuista tehty soijamaito olisi ollut paremaan kuin mustista pavuista tehty. Tiedä häntä sitten. Vietnamilainen ruoka on ollut yllättävän mautonta, aina joutuu itse lisäämään chiliä. Ruokalistalla on useita kasvisruokia, mutta kun saat annoksen eteesi, on siinä usein lihaa mukana. Vietnamilainen kahvi on todella vahvaa, pavut on paahdettu voissa ja kahviin lisätään suolaa kitkeryyden taittamiseksi. Vesi suodatetaan hitaasti, puolen kupin suodattamiseen menee viitisen minuuttia. Kahvista on saatavana myös makea versio, silloin kahvipavut myös karamellisoidaan. Ja kahvin lisuukkeeksi tuodaan aina teetä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti