sunnuntai 5. lokakuuta 2014

My Tho, Vietnam

Bussilla pari tuntia  HCMC:stä lounaaseen, My Tho`on, Mekong-joen varrelle. My Tho on unelias pikkukaupunki, joka on nopeasti nähty. Taidan itse olla täällä suurin nähtävyys. Ihmiset ovat positiivisen uteliaita, muuta eivät tungettelevia. Kävin myös Ben Tre´ssä, joka on alueen suurin saari. Ben Tre on moderni ja värikäs paikka, paikalliset kutsuvat cityksi, minä kyläksi.   

Halusin veneilemään ja fiilistelemään yhtä maailman pisimmistä joista, jota vietnamilaiset kutsuvat Cuu Longiksi. Aluetta kutsutaan myös riisikulhoksi sen viljavuuden takia. Ajattelin vuokrata veneen rannalta, mutta nähtyäni ne ja varoitukset, muutin mieleni. Miehistö ei puhunut englantia, joten homma tyssäsi aika nopeasti. Eli siis takaisin rivituristiksi. Menin turistitoimistoon ja siellä lyöttäydyin neljän singaporelaisen seuraan. Lähdimme oppaan ja kuskin kanssa veneilemään lähisaarille. Matka oli kuin vierailu huvipuistossa, kaikki vaikutti lavastukselta ja sitähän se tavallaan olikin. Meille turisteille esiteltiin kookoskarkkien ja hunajan valmistusta, esitettiin kansanlauluja, myytiin ja tyrkytettiin kaikenlaista ja lopuksi kerättiin tippejä. Huh huh! Rasittava reissu ja muistuipa taas mieleeni, miksi kuljen mieluummin yksin kuin massojen mukana.

Illalla My Thon rantabulevardi valoineen ja puistoineen toi mieleeni Pariisin - jos unohti aasialaiset ja talonrötisköt. Mutta yllättävän kaunis ja lumoava paikka. Illalla näin kaupungissa kaksi muuta länsimaalaista, kreikkalaiset Manoliksen ja Constantinin. Lyöttäydyin heidän seuraansa; lika barn lekar bäst.



1 kommentti:

  1. Kyllä olet rohkea yksinmatkaaja, Jaana! Turva mukaasi kaikkiin seikkailuihisi. Täällä sohvalla istuessa ei voi muuta kuin päivitellä ja ihailla. Kuvat ovat taas aivan upeita!
    Täällä syksy ja sienet. Terveisin Kaarina

    VastaaPoista