perjantai 10. lokakuuta 2014

Da Lat - Di Linh, Vietnam


Easy Riders

Tänään alkoi matkamme Da Latista Ho Chi Minh Cityyn. Aikaa on varattu kolme päivää ja matkasuunnitelma on joustava. Oli hienoa kulkea maaseutua pitkin ja pysähdellä peltojen reunaan ihmettelemään riisipeltoja ja riisisadon korjaamista. Da Latin alueella viljellään paljon kukkia mm. liljoja, ruusuja, kerberoja. Paikalliset ovat ylpeitä kukistaan, sillä riisinviljely on heistä hieman rahvaanomaista. Myös kahvista vietnamilaiset ovat ylpeitä, kasvatetaanhan täällä maailman kalleinta kahvia, joka on jalostettu weaselin (kissaeläin) suolistossa. Siis eläimiä ruokitaan kahvipavuilla ja kahvipavut kerätään eläinten ulosteesta, joista sitten saadaan maailman parasta, tai ainakin kalleinta, kahvia.

Iltapäivällä vierailimme onnellisen buddhan luona - aivan ihana naurava patsas, jonka nähdessään ei voi olla nauramatta. Olisin niin halunnut jakaa kuvan kanssanne! Vesiputouksilla meille tapahtui pieni haaveri; Dungin ottaessa kuvaa minusta, onnistui hän jotenkin kummasti tyhjentämään muistikorttini ja sekoittamaan kameran totaalisesti. Kymmenen minuuttia harmitti todella paljon, sitten jo pystyin nauramaan asialle. Sattuuhan noita. Tuo ylläoleva kuva on otettu aamulla kännykkäkameralla ja seuraava kuva sitten muistikortin tyhjentämisen jälkeen. Ja uskokaan vaan, kimpusin pelonsekaisin tuntein keskelle vesiputousta vain kuvan ottamista varten ja nyt se on sitten jossain bittiavaruudessa.


Lisäksi pysähtelimme turuilla ja toreilla, hedelmiä maistellen ja maailmanmenoa ihmetellen. Matkanvarrella tapasimme aivan ihania ihmisiä, jotka kielimuurista huolimatta osoittivat ystävällisyyttän ja vieraanvaraisuuttaan. Tänään elämä tuntui erityisen hyvältä.

Kaarina, joko olet ollut Harrikan kyydissä ;)


1 kommentti:

  1. No, en ole vieläkään päässyt sitä vauhdinhurmaa kokemaan. Pitäisiköhän lähteä Vietnamiin! Taida kuitenkin tyytyä eläytymään tuohon tarakkakyytiin sinun kauttasi. - Täällä minä aivan äimän käkenä huokailen sinun rohkeuttasi aina vain uusiin seikkailuihin. Take care! Kaarina

    VastaaPoista