sunnuntai 28. elokuuta 2022

Rodos, Kreikka



Ensivaikutelmia. Välimerellä ollaan; lämpö, meri ja vuoret. Ja paljon turisteja. Rodos on 'iso' kaupunki, kaikkihan on suhteellista. Kaupungissa on noin 60 000 asukasta ja koko saarella tuplat. Vanhan kaupungin kupeessa on keskusta ja siellä paikallisten liikkeitten, kuten Anna Riskan lisäksi, on kansainväliset brändit kuten McDonald's, H&M, Nike, Boss.... Ja täällä on kymmenisen sateenvarjoliikettä! Outoa. Kuulemma sateenvarjoja on aikanaan saanut myydä ilman veroja, joten liikkeitä syntyi kuin sieniä sateella. 

Keskustan lisäksi täällä on mahtava keskiaikainen linnoitus ja sen sisällä vanha kaupunki, jossa asukkaita on pari-kolme tuhatta. Aika huikea paikka asua. Turistit viipyvät ostoskaduilla, syrjäkujilla saa varmasti olla ja asua ihan rauhassa. Moneen muuhun Kreikan saareen verrattuna täällä on siistiä eikä purkukuntoisia taloja ole useita. Raunioita on siellä täällä, mutta ne ovat vuosisatoja vanhoja. 

Hintataso täällä on edullinen pikkusaariin verrattuna. Ja kun omaa ruokatuotantoa saarella on, on ruoka kohtuuhintaista ja hyvää. Täällä on maalaismarkkinat pari kertaa viikossa, oikein odotan sinne pääsyä. 

Asun kolmen kilometrin päässä keskustasta, paikallisella keskiluokkaisella asuinalueella, lemmikkikaupan yläpuolella. Vieressä on minimarket, josta saa paikallisia vihanneksia, hedelmiä ja juustoja. Muutakin kuin välipaloja ja pikaruokaa. Myös maukkaita ryppyoliiveja saa kilohintaan. Huomenna täytyy tsekata minimarketin oliiviöljytarjonta.






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti