keskiviikko 10. elokuuta 2022

 Agia Napa, Kypros



Tämän kesän työrupeamaani eräs ystäväni kutsui luksuslomaksi. Ja totta; monta hienoa kohdetta olen nähnyt ja muutama kohde on vielä jäljellä. Matkailu on kuin huumetta, se koukuttaa kummasti. Ja välillä reissussa ollessanikin minuun iskee matkakuume! Outoa. Ehkä se vaan kertoo että kaikki kohteet eivät kolahda ja niissä ollessaan täytyy pitää itsensä virkeänä haaveilemalla "paremmista" paikoista. Paljon on taas tullut nähtyä ja koettua. Pysähdyn yhteen paikkaan noin kuudeksi viikoksi. Siinä ehtii matkalaukun purkaa ja asettua taloksi. Onneksi työ rytmittää ja tuo rutiinia elämään. Välillä täytyy pysähtyä, ihan kaikkea haluamaansa ei voi mitenkään nähdä; pää ei vaan kestä. Jos tulee liikaa asioita yhdellä kertaa, ei mitään ehdi mieltää eikä käsitellä.

Mutta ihan parasta matkoilla on kohtaamiset ihmisten kanssa - pienetkin. Yhtenä aamuna odottaessani lentokenttäbussia, henkilöauto ajoi vauhdilla ohi ja naisääni huusi autosta "have a great day!" eli mahtavaa päivää sinulle. En tiedä edelleenkään kuka huutaja oli - oliko tuttu vai tuntematon - mutta sai hymyn huulilleni koko päiväksi.

Patsaspuistoon tutustuessani istahdin huoltorakennuksen varjoon syömään eväitäni. Paikalle saapui mies mopolla, luulin että hän tuli häätämään minut pois paikalta. Hän kuitenkin tuli iloisesti tervehtimään ja alkoi kastella vettä letkulla ympäriltäni ettei hiekka pöllyä ja että minulle tulisi hieman viileämpi olo. Hellettä kun täällä edelleen piisaa noin 36 astetta. Mies esitteli itsensä; Harlambos. Hän myös haki minulle jääkylmää vettä huoltorakennuksen jääkaapista, todella huomaavaista. Sitten hänen piti poistua paikalta laittamaan kastelulaitteet päälle kaktuspuutarhassa. Kymmenen minuutin kuluttua `Pablo` saapui takasin, nyt toisen puistotyöntekijän, Panagiotiksen kanssa. Veljeksiä. He ovat hoitaneet Agia Napan kaktuspuistoa kolmekymmentä vuotta ja ovat silminnähden ylpeitä työstään. Veljekset kertoivat työstään, perheestään, lapsuudestaan Agia Napassa sekä paljastivat minulle lähistön parhaimmat uimarannat - luottamuksella tietysti. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti