keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

 Lefkas, Kreikka

Piti lähteä köröttelemään Lefkakselle, tsekkaamaan pari hotellia. Ensin tuttua tietä lentokentän suuntaan ja päiväkahvit Prevezan kaupungissa. Sitten tunnelia pitkin ja sillan yli - Lefkas. Ensivaikutelma on kyllä mykistävä! Kaunis Joonianmeri ja Lefkadavuoret, sanoin kuvaamattoman kaunista. Ajoin Lefkadan kaupungin ohi Nidriin, kaikkiaan matkaan meni Pargasta kaksi tuntia.

Näköala hotellihuoneen parvekkeelta Nidrissä oli kuin Sveitsistä, Genevenjärveltä. Rantaviivaa, vettä, veneitä, puita ja vuoristoa. Auringon viime säteet maalasivat vuoret vaaleanpunaisiksi. Näin idyllistä maisemaa en ole aikoihin nähnyt - jos koskaan. 

Nidrin kylänraitti käsittää päätien, joka muuttuu kävelykaduksi ja siitä nousevia pikkukatuja ja kujia. Läheinen satama-alue on vilkas, ravintoloita lienee parisen kymmentä++ ja veneitä ehkä jopa sata. Päädyn illalliselle rantaravintolaan, en kuitenkaan satamaan. Rauhallisessa ravintolassa söin yksinkertaisen mutta maukkaan annoksen sardiineja, suolan ja sitruunan kera. Kyytipojaksi kreikkalainen Mythos ja ilta lähenteli täydellisyyttä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti