lauantai 25. kesäkuuta 2022

 Lefkas town, Lefkas, Kreikka


Lefkas town on Lefkaksen saaren pääkaupunki. Se muistuttaa hämmentävästi Reykjavikia, Havannaa ja New Orleansia, kaikkia samaan aikaan. Reykjavikissa talot ovat samalla tavalla aaltopellillä verhoiltuja kuin täällä. Silti kauempaa talot näyttävät puutaloilta ja sitähän ne täällä Lefkaksella itseasiassa ovatkin: pellin alla on puurunko ja se on siellä suojassa tulipaloilta. Islannissa ei enää ole puuta ja siksi talot siellä on verhoiltu aaltopelillä. 

Talot ovat värikkäitä. Ovet ja ikkunaluukut elävöittävät julkisivuja ja tuovat rakennuksille persoonallisen leiman. Osa taloista on hyvässä kunnossa, osa sortumaisillaan - siksi mielleyhtymä Havannaan. Täältä saisi hyväkuntoisen kolmion 70 000 eurolla, kaupanpäälle vielä puutarha ja sitruunapuu.

Useat talot ovat kaksikerroksisia, alhaalla pylväskäytävä ja ylhäällä iso parveke. Talot on rakennettu tukevasti vieri viereen, maanjäristysten varalta. Tunnelma helteisenä päivänä on laiska ja vähän hidas. Paikalliset ovat vetäytyneet iltapäivällä siestan viettoon ja jalkautuvat kaduille taas illalla näyttäytymään ja tapaamaan tuttujaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti