perjantai 19. helmikuuta 2021

 Dar es Salaam, Tansania

Asunnon metsästystä II

Kuukauden mittainen vuokrasopimukseni Mikochenissa sijaitsevassa kämpässä umpeutuu ensi viikolla, joten tämä viikko on pyhitetty uuden asunnon etsimiselle. Luulisi sen olevan helppoa sillä tyhjiä asuntoja luulisi olevan tämän kurjimuksen takia paljon. Turisteja ei juurikaan ole ja monet expatitkin ovat lähteneet maasta. Mutta ei. Tai varmasti asuntoja on tyhjillään, mutta niitä ei vuokrata eteenpäin. Sitähän kuvittelisi että Afrikassa on halpaa, mutta unohtuu että Dar es Salaam on suurkaupunki ja täällä on suurkaupungin hinnat. Olen lukenut ilmoituksia ja laittanut ilmoituksia, saanut tarjouksia ja hylännyt tarjouksia. Olen myös hyväksynyt tarjouksia ja saman tien vuokra onkin noussut 25%. Tai sitten asunnonvälittäjä unohtaa tulla paikalle tai peruu kaupat.

Mikocheni sijaitsee noin 6-8 kilometrin päässä keskustasta ja on paikallista, varmaankin keskiluokkaista asuinaluetta. Täällä on omakotitaloja ja kerrostaloja, hökkeleitä ja pieniä palatseja. Ja ihan kaoottinen liikenne, Mikochenin läpi kun halkoo yksi isoista pääteistä. Palvelujakin löytyy, enimmäkseen pienyrityksiä; hedelmäkojuja, kengän kiillottajaa, liittymän myyjiä, autokauppoja...melkeinpä mitä vaan. Maanantaina muutan sitten Masakiin, parin kilometrin päähän täältä, ihan kulman taakse. Masaki on kuitenkin rauhallisempi, expatien suosima alue ja sieltä löytyy enemmän esim. kahviloita ja ravintoloja ja vähemmän melua ja pölyä.

Ai mitenkö löysin unelmakämppäni? Taas yhden asuntonäytön jälkeen istuin lannistuneena kahvilassa kun naapuripöydässä istunut paikallinen mies rupesi juttelemaan kanssani. Kerroin, että etsin asuntoa ja - yllätys yllätys - hänellä oli ystävä, joka etsi vuokralaista. Jättipotti! Nainen halusi vuokrata huoneen asunnosta, jossa myös itse asui. Sopi minulle hyvin. Kävin katsomassa asuntoa ja se oli aivan ihana. Monen mutkan jälkeen kävi niin, että hän lähteekin työmatkalle kuudeksi viikoksi ja minulle jää koko asunto, 4 h+keittiö, käyttööni. Ei hullumpi diili.

Ylhäällä kuvia asunnoista joita kävin katsomassa ja alhaalla kuvia uudesta kodistani.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti