sunnuntai 27. syyskuuta 2020

 Viro



Taidetta kauppakeskuksessa

Ostoskeskus T1:stä löytyy pikkuruinen Litograafia Muuseum. Siellä on kaksi vanhaa painokoneita -taisivat olla 1700-luvulta. Painotuotteita on korteista sarjakuviin ja opetustauluihin. Museossa on hienosti esillä litografiassa käytettyjä kalkkikiviä; yksi kivi väriä kohden eli yhden julisteen painamiseen  voi tarvita noin kymmenen kiveä. Ylläolevassa kuvassa painavia kiviä on laitettu seinälle.

Vaikka museo ei ole koolla pilattu, on se mielenkiintoinen ja informatiivinen. Museo sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa Art Spacen tiloissa. Siellä on myös kaksi näyttelytilaa: pienempi grafiikan töille ja isompi kaikelle taiteelle. Vaikka ostoskeskus on uusi ja valkoisen hohtava, on museon tilat jätetty silottamatta ja tiloissa on hieman tehdasmainen tuntu betonilattioineen ja -pylväineen. Suosittelen tutustumaan museoon shoppailun lomassa. Sisäänpääsy on ilmainen.

Toisesta kerroksesta löytyy kaupallinen Konstiruum, taidemyyntinäyttely -ei huono sekään. T1:ssä on lisäksi pieni galleriatila, jossa oli näytillä eräänlaisia naiskuvia.

Opin tänään taas uuden sanan: moottoriruumis. Istuin junassa ja tuijotin väliovessa näkyvää tekstiä ja suomeksi siinä puhuttiin moottoritilasta. Huone on ruum ja siihen vielä inessiivi -is =ruumis. 



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti