torstai 13. helmikuuta 2020

Essaouira, Marokko

















Lomalla lomasta


Täällä tuntuu että pystyy taas hengittämään. Merituuli tuntuu ihanan raikkaalta ja se pyyhkii pois ilmansaasteet. Kauppiaatkin ovat keskipäivällä niin laiskoja, ettei kauppaa meinaa saada aikaiseksi. Pitää itse ruveta aktiiviseksi ja se tuntuu todella oudolta kun tähän saakka on joutunut väistelemään yliaktiivisia myyjiä. Bussilla Essaouiran pääsee Marrakeshistä kolmessa tunnissa ja menopaluulippu maksoi 19 euroa. Maaseudulla maisema oli kuivaa ja pellot kivisiä. Aamun vuoro oli ykkösluokka ja bussi oli todella siisti ja hieno - ja täynnä. Onneksi ostin lipun ennakkoon, muuten olisin jäänyt laiturille. Bussissa oli hyvä ilmastointi ja jopa nettiyhteys. Paluu onkin sitten kakkosluokassa.

Essaouira vaikuttaa rennolta paikalta Marrakeshin hulinan jälkeen. Lokit kirkuvat ja se kuulostaa kotoisalta. Satamassa on kymmeniä isoja kalastusaluksia ja ehkä sata pienempää. Sekä veneet että rakennukset ovat sinivalkoisia. Vanha kaupunki on muurien ympäröimä ja täynnä viehättäviä pikkukujia. Marrakeshin Medinan jälkeen tällä on suloinen pikkukaupungin tunnelma.

Matkan jälkeen käyn aamiaisella, vaikka kello onkin jo yli puolenpäivän. Sen jälkeen käyn kävelyllä merenrannalla ja lähden etsimään majapaikkaa. Päädyn Riad Casa Blancaan, yö + aamiainen täällä maksaa 30 euroa. Olen tyytyväinen. Rakennuksen keskellä on valopiha, josta luonnonvalo pääse sisälle. Huoneet ovat  kolmessa kerroksessa ja neljäs kerros on kattoterassia, jossa on viihtyisä oleskelupaikka sekä grilli. Täällä on sitä 'marokolaista' tunnelmaa, joka on tuttua mainoksista ja lehtikuvista. 

Nyt suihkuun, ettonet ja sitten illalliselle.




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti