keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Krabi Town, Thaimaa




Aamiaiseksi sain harvinaista herkkua: ruisleipää ja graavilohta. Kävin eilen työn puitteissa Patongin suomalaisessa ravintolassa ja talo tarjosi minulle jouluaterian - tai sitä mitä jouluaatosta oli jäänyt jäljelle. Lanttu- ja porkkanalaatikkoa, sienisalaattia, rosollia, graavilohta.... Perisuomalaisia jouluherkkuja. Ravintolan omistaja, Janne, kaivoi pöydän alta ruisleipäpaketin kuin suuremmankin aarteen ja antoi minulle pari palasta ehtaa suomalaista ruisleipää. En raaskinut syödä leipää ruuan kanssa vaan säästin sen aamukahville. Ah, kyllä elämä on ihanaa! 

Aamiaisen jälkeen matkasin satamaan ja otin lautan Krabille. Lauttamatka kesti 1,5 tuntia ja vietin sen laivan kannella tuulta haistellen. Alakerran istumaosastolla olisi ollut mahdollisuus katsella suurelta ruudulta aasialaista samuraielokuvaa thaimaan kielisellä tekstityksellä. Ei kiitos. Mieluummin nautin merinäkymästä ja auringonpaisteesta. Meressä näkyy surullisen paljon roskia ja myös jalkapallon kokoisia vaaleanpunertavia, kuulaita, hyytelömäisiä meduusoja. Suurimmat meduusat voivat olla läpimitaltaan jopa metrin mittaisia. Saavuimme Ao Nangin satamaan, josta olin varannut itselleni kuljetuksen hotellille. Yllättäen kuljettaja vei minut Ao Nangin Srisuksant Resortiin, vaikka olin tilannut kyydin Krabi Townin Srisuksant Squareen. No, ei kun takaisin satamaan, toiseen autoon ja suunta kohti oikeaa osoitetta. Ei se mitään, sain ilmaisen kiertoajelun Ao Nangin lomakylässä.

Krabi Townissa iltapäivä oli paahtavan kuuma ja painostava. Kävin lounaalla pienessä vaatimattomassa kuppilassa ja tutustuin kaupunkiin sen katuja ja kujia kierrellen. Ehdin juuri ja juuri sisälle tavaratalo Vogueen, ennen kuin taivas repesi. Istuin kahville katselemaan sadetta ja juttelemaan singaporelaisen perheen kanssa, joka piti myös sadetta tavaratalon kahvilassa. Sateen jälkeen lepohetki hotellilla, illalla katselemaan kaupunkia uudesta näkökulmasta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti