sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Ko Raya Yai, Thaimaa






Raya Yain saarta ei suotta sanota paratiisisaareksi. Hiekka on hohtavan valkoista ja kristallinkirkas merivesi siintää kaikissa turkoosin sävyissä. Pinnan alla odottavat korallit ja värikkäät kalaparvet snorklaajia. Taivaalla on muutamia poutapilviä ja aurinko porottaa 

armottomasti; lämmintä on reilut 30˚C. Raya Yain saarella on vain joitakin turisteja ja suurin osa heistäkin päivämatkaajia, jotka jäävät pienen sataman läheiselle Patokin rannalle. Saaren toiselle puolelle kävelee hetkessä ja sieltä löytyy rauha ja tyhjät rannat. Saaren keskiosiin jää maalaismainen, kaunis ja rehevä trooppinen keidas, jossa vesipuhvelit laiduntavat ja kookosviljelmät sijaitsevat. Saarelta löytyy kaksi hotellia ja muutamia bungalow-majoituksia; yöelämää täältä on turha hakea.  

Ko Raya Yain sisarsaari on Ko Raya Noi. Se on asuttamaton ja sen läheisyydessä on jopa vieläkin upeammat snorklaus- ja sukellusvedet. Koska Ko Raya Noin rannat ovat rauhallisempia, voi siellä nähdä mm. leopardi- ja valashaita. Valashai voi kasvaa jopa 12  metrin mittaiseksi ja sukellusoppaamme oli edellisenä paivänä nähnyt siellä kahdeksanmetrisen valashai. Täällä on myös kilpikonnia ja mantarauskuja. Mantarauskut näyttävät uivilta avaruusaluksilta ja niiden ”siipiväli” voi olla viisikin metriä. Mantarauskut ovat ystävällisiä ja uteliaita, mutta kuten aina veden alla; katsoa saa mutta ei koskea.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti