torstai 3. tammikuuta 2019

Phuket city, Thaimaa

























Walking street market


Phuketissa ja kaikkialla Aasiassa riittää markkinoita aikaisesta aamusta myöhään iltaan. Yleensä kaikkialla on sama tarjonta: ruokaa ja krääsää. Phuket townin markkinat ovat sunnuntai-iltana alkaen siinä neljän jälkeen iltapäivällä. Siellä on myös tarjolla ruokaa ja rihkamaa, mutta myös viihdettä ja toimintaa. Thalang road muuttuu kävelykaduksi ja mikäpä olisikaan sopivampi paikka sunnuntai-illan viettoon kuin katu, jota reunustavat värikkäät sino-portugalilaiset rakennukset. Välillä tuntuu kuin kävelisi lavasteissa tai olisi pudotettu elokuvaan, näkymä on todella kuvauksellinen. 

Ruoka- ja myyntikojujen lisäksi kävelykadulla oli soittajia ja esiintyjiä. Erityisesti vaikutuksen teki lasten rumpuryhmä, joka soitti antaumuksella energiaa uhkuen niin, että rummutus kumisi kaukaisuuteen saakka. Kiinalainen karaoke herätti minussa lähinnä hilpeyttä, mutta kunnia kaikille jotka rohkenivat esiintyä. Kadun toisessa päässä lapset pääsivät kokeilemaan silkkimaalausta ja uskomattoman upeita töitä he saivat aikaiseksi. 

Kadun varrella olevat kaupat ja kahvilat levittäytyivät myös jalkakäytäville ja heräsivät aivan uudella tavalla eloon. Phuket town on varsin hiljainen pikkukaupunki ja tuntui että sunnuntaina kaikki olivat tulleet kadulle, niin paikalliset kun turistitkin. Tunnelma oli leppoisa illan hämärtyessä ja kun kahvilat sulkeutuivat, alkoivat baarit täyttyä ja elävä musiikki siirtyi sisätiloihin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti