tiistai 30. syyskuuta 2014

Nyaung Shwe, Myanmar

Oli virkistävää saapua kuivasta ja pölyisestä Baganista niin vihreälle ja vehreälle Inle lake´n alueelle. Riisipellotkin näyttävät täällä neonvihreiltä. Alueen sisäänpääsymaksu on 10 $ (Baganiin 15$). Mielelläänhän noita maksuja maksasi, jos tietäisi, että rahat menevät alueen kehittämiseen ja yhteiseen hyvään. Kuulemman talouspolitiikka on nykyään läpinäkyvää, tiedä sitten. Myanmarissa on ensi vuonna ensimmäiset vapaat demokraattiset vaalit. Poliittinen ilmapiiri on vapautunut lyhyessä ajassa ja kaduilla näki  kuvia The Ladystä, Aung Sai Suu Kyistä. Vielä vuosi sitten hänen nimeensä ei uskaltanut kadulla edes mainita.

Nyaung Shwe sijaitsee Inle-järven pohjoispuolella. Vuokrasin amerikkalaisen Jet´n kanssa veneen, kuskin ja apupojan päiväksi. Lähdimme aamulla viiden aikaan nähdäksemme Buddha -festivaaliin liittyvän buddhapatsaan kuljetuksen. Ennen festivaalin alkua buddhapatsas vierailee yön kerrallaan alueen luostareissa ja aamuisin venekulkue (n. 30 venettä, joissa jokaisessa n. 50 soutajaa) siirtävät sen seuraavaan luostariin. Rituaaliin osallistuvat kaikki alueen kylät omine veneineen, vain miehet soutavat. Soututyyli heillä on varsin erikoinen; he soutavat seisten, toinen jalka kietoutuneena melan ympäri ja ikäänkuin potkivat melan avulla eteenpäin.

Kävimme katsomassa kelluvia kyliä ja puutarhoja, vierailimme luostareissa ja pagodoissa. Päivän päätteeksi katsoimme kylien välisiä soutukilpailuja, jännää oli!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti