maanantai 22. syyskuuta 2014

Hämmästyttää, kummastuttaa 
Yangon, Myanmar

  Puolenpäivän aikoihin laskeuduin Yangoniin, Myanmarin pääkaupunkiin. Ensin ihmetytti rahanvaihdossa; 50 eurolla sain reilut 63 000 kyatia eli parin sentin nivaskan seteleitä. Sitten taksissa kummastelin oikeanpuoleista liikennettä vaikka ratti autossa olikin oikealla puolella. Näytti hassulta, ihan väärin päin koko homma. Noin puolet ihmisistä pukeutuu edelleen perinneasuun eli longjeaniin, pitkään hameeseen, jota käyttävät sekä miehet että naiset. Myös kasvoja maalataan vaaleiksi, kuten kuvan tytöillä. Tuollaisia maalauksia näkee niin lapsilla kuin aikuisilla, sekä miehillä että naisilla.
Myanmar on ollut avoinna turisteille vasta parin vuoden ajan. 
Turismi on kovassa kasvussa, niin kerrotaan, mutta yllätyksekseni olen nähnyt tänään ehkä viisi länsimaalaista. Luulin meitä olevan täällä sankoin joukoin, mutta paikallisten lisäksi täällä on kuulemman paljon kiinalaisia, thaita ja nepaleja.

Olin varannut hotelli etukäteen netistä, oli niin hienot kuvat ja kovasti kehuja. Hintakin oli kohtuullinen, 15 $. Paikanpäällä hinta olikin 35 $ ja huone todella ankea ja nuhruinen. Viimeinen pisara oli tyynyllä vilistävä jättitorakka - äkkiä pois! Vaikka Myanmarissa muuten on todella halpaa, ovat hotellit kalliita. Löysin onneksi läheltä siistin ja viihtyisän kolmen tähden hotellin hintaan 50 $/yö. Sisäinen hippini on tainnut muuttua huomaamatta keski-ikäiseksi ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti