torstai 5. tammikuuta 2023

Bryssel, Belgia




Edellisestä Brysselin-vierailusta on jo kuusi vuotta vaikka täällä aikanaan hyvin viihdyinkin. Pitkä aika. Mietin, että ainakin kerran syön ranskalaiset majoneesilla ja vohvelin kermavaahdolla. Ehkä simpukoita voisi myös testata, belgialaisen oluen kera. Ja kun täällä nyt ollaan, täytyy ostaa myös maailmankuulua belgialaista suklaata. Noitten ruokien lisäksi rakastan belgialaisia vaatesuunnittelijoita. Onneksi alennusmyynnit ovat nyt meneillään, ehkä teen täältä löytöjä. Ja kaupungissa on ihan mielettömiä kirppareita ja vintageputiikkeja!

Mutta tuo kaikki on bonusta. Tulin tänne Mischan, Cadburyn ja Amanden seuraksi. Kovasti suunnittelin aamukävelyjä koirien kanssa lähipuistoissa mutta Mischa ja Cadbury päättivät toisin. Hyvä kun edes ovesta ulos päästiin, kun alkoivat vongata takaisin sisälle. Vaikka ovat suht pieniä, ranskanbulldoggeja, ovat ihan älyttömän painavia! Kun päästiin vaivalla kulman taakse, molemmat koirat tekivät stopin, eivät suostuneet liikkumaan eteen- eivätkä taaksepäin. Kiva. Raahaa siinä sitten kahta koiraa takaisin kotiin, toista sylissä kantaen. Tästä viisastuneena ulkoilutan yhden koiran kerrallaan ja otan herkkuja mukaan. Välillä Cadbury suostuu pidemmälle lenkille mutta Mischalle riittää pissat ja kakat ulko-oven tuntumassa - ja äkkiä kotiin takaisin. Onneksi Amanden-kissa on vähään tyytyväinen. Rapsutus silloin ja toinen tällöin pitää sen tyytyväisenä. Tosin jos rapsutan väärästä paikasta, tassua tulee.

Aika kevyellä vaatetuksella lähdin liikenteeseen. Viime viikonloppuna täällä aurinko paistoi ja lämmintä oli +16°C. Nyt taivas on harmaa ja vettä sataa. Lämpötila siinä +10 asteen molemmin puolin. Mutta näillä mennään. Vähän pääsin joulun rääppiäisiinkin; keskustassa on vielä hienoja jouluvaloja ja -koristeita. Harmi että tänään joulutorit purettiin. Voin vaan kuvitella St. Katelijnen aukion jouluisena, aukio on yksi lempipaikkojani Brysselissä. Sinne tänäänkin suunnistin ja join kahvin terassilla auringon pilkistäessä talojen välistä. Ei yhtään hullumpaa tämä lemmikkivahtina olo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti