keskiviikko 21. syyskuuta 2022

 Kos, Kreikka













Kolme kaunista

Psèrimos. Oi, kuinka suloinen pieni ranta, kylä ja saari! Ehkä  tänne voisin muuttaa ja perustaa rannalle mehubaarin. Hiekkaranta, pari kahvilaa ja myyntikojua, se on siinä. Ja vielä kaksi pappaa jotka myyvät keräämiään villiyrttejä, simpukankuoria ja pesusieniä. Kauempana on pari ravintolaa ja hotellia. Teitä ei ole, eikä autoja. Saari on karu, maata täällä ei voi viljellä. Rinteillä kasvaa villiyrttien lisäksi kapriksia. Vuohet ja lampaat viihtyvät saarella. Asukkaita täällä on kahdeksankymmentä, myös muutama lapsiperhe. Saarella on alakoulu, yläkouluun pitää mennä Kalimnoksen saarelle, sinne seuraavaksi.


Kalimnos. Täällä Vathin kylän satamassa on kalastajaveneitä ja joitakin purjeveneitä. Isoja laivoja mahtuu laituriin kerrallaan kaksi, siksi pysähdykset täällä ovat lyhyitä. Maisema on vuoristoista ja rantaviiva mutkainen. Vuorikiipeilijät ovat löytäneet paikan. Pesusienten lisäksi saari on tunnettu mehukkaista appelsiineistä. Ehdimme käydä pikaisesti lounaalla ja tutustua pesusienten myyntikojulla niitten keräämiseen ja tuotantoon. Kalliita ovat täällä, muualta saa halvemmalla (nyrkin kokoinen pesusieni maksoi 17 euroa).

Plàti. Tällä pikkuruisella saarella on kirkko ja talo. Asukasluku tällä hetkellä on täysi nolla. Ehkä tuo talo odottaa tyhjillään juuri minua niin saadaan asukasluku edes yhteen. Kreikkalaissveitsiläinen pariskunta rakensi talon poikkeusluvalla, muutti saareen, asuin siellä vuoden, erosi ja muutti pois. Ehkä vuosi Plàtin saarella olisi hyvä testi kaikille avioliittoa suunnitteleville: jos siedätte toistenne seuraa asuttuanne täällä vuoden, olette luodut toisillenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti