perjantai 20. maaliskuuta 2020

Puerto de la Cruz, Espanja 









Jäähyväiset Teneriffalle 

Nyt on kotiin lähdön aika. Coronaviruksen takia hotellit sulkevat ovensa ja turistit palaavat kotimaihinsa. Tänään on Finnairin viimeinen lento Teneriffalta Suomeen, taitaa seuraava lento olla vasta syksyllä. Puerto de la Cruzin kaduilla ei ihmisiä juurikaan näy. Eilen vein asiakkaitamme bussilla lentokentälle ja kuuden aikaan illalla paikalliset seisoivat parvekkeilla ja ikkunoissa, ja taputtivat. Aplodit menivät terveydenhoitoalan ammattilaisille jotka pitävät meistä huolta kriisin keskellä. Ihana ele. Aplodit haluan antaa myös lentokentän henkilökunnalle. He ovat tehneet suurenmoista työtä kiireen ja paineen keskellä, oman terveytensä uhalla.

Ulkonaliikkumiskiellon lisäksi täällä on käytössä monia muita rajoituksia. Pieniin kauppoihin päästetään yksi ihminen kerrallaan ja isompiin marketteihin kymmenen ihmistä kerrallaan. Kauppojen ulkopuolelle syntyy pitkiä jonoja, kun ihmiset jättävät metrin turvavälin edellä seisovaan henkilöön. Bussissa saa matkustaa 20 ihmistä ja taksit ottavat vain yhden ihmisen kyytiin kerrallaan. Kuinkahan perhe matkaa lentokentälle tai lääkäriin pienen lapsen kanssa? Liekkö totta tuo rajoitus vai onko se vai taksikuskien viimeinen keino rahastaa ennen kun turistit katoavat.

Reina Sofian lentokentällä on ollut aikamoinen tungos viime päivinä. Tänään oli hieman rauhallisempaa ja vähemmän ihmisiä. Poliiseja oli paljon paikalla ja he tyhjensivät lähtöaulaa ja osa ihmisistä joutui ulos odottamaan, ettei aulatilat olisi ihan tukossa. Hyvä niin. Kaikki kaupat ja ravintolat lentokentällä olivat kiinni, vain automaateista sai juomia ja välipaloja. Finnairin matkustamohenkilökunnalla oli maskit kasvoilla ja he välttivät turhaa kontaktia asiakkaisiin. Ruokaa ja juomaa ei ollut tarjolla, eikä ostoskärry kulkenut käytävillä. Jokaiselle oli istumapaikoilla kaksi pulloa vettä ja pieni välipalakeksit. Mutta lento pääsi ruuhkaisella kentällä lähtemään ajallaan ja Helsinki-Vantaalla oltiin illalla kymmenen aikoihin. 


Viimeinen asiakas tsekattu koneeseen. Nähdään taas ensi kaudella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti