torstai 14. helmikuuta 2019

Singapore

ION Orchard -ostoskeskus


Shop till you drop!


Singapore on todella shoppaajan paratiisi. Ostoskeskuksia on vieri veiressä, kuitenkin jokainen on omanlaisensa. Shoppailu on paikallisten ykkösharrastus, kansallisurheiluksikin sitä on nimitetty. Kun heiltä kysyy, montako ostoskeskusta Singaporessa on, on vastaus ”liian monta”. Tarkistan Wikipediasta ja sen mukaan Singaporessa on ostoskeskuksia hieman alle kaksisataa! 

Asukkaita tässä pienessä ja varakkaasta kaupunkivaltiossa on saman verran kuin Suomessa, tosin porukkaa on maailman joka kolkasta. Singaporessa puhutaan enimmäkseen englantia, mutta se sekottuu iloisesti kaikkiin
muihin kieliin, ja niinpä se on saanut nimekseen singhlish
Joskus paikallisten puhetta on vaikea ymmärtää, sen verran omalaatuista se on.

Täällä on edustettuna maailman kaikki luksusmerkit - ja monet niistä useampaan otteeseen. Luksusostoskeskuksissa käytävät ovat leveät ja tyhjät, kuin kävelisi taidenäyttelyssä. Halpispaikoissa käytävät ovat kapeat ja täynnä tungosta, ahdistukseen saakka. Hintataso on maltillinen ja matkailija saa lähtiessään vielä 5% alv-palautusta. Ostoskeskukset ovat avoinna iltamyöhään, yleensä puoli kymmeneen saakka. Onpa yksi ostoskeskus, Mustafa Center, avoinna aina, 24/7. 

Löytyy Singaporessa myös kivijalkamyymälöitä. Mikäli haluat itämaisia kankaita tai mattoja, suuntaa Arab streetille. Viereisellä kadulla, Haji Lanella on hieman boheemimpi tunnelma. Sieltä löytyy pieniä paikallisia liikkeitä sekä kahviloita ja ravintoloja. Chinatownissa taas löytyy edulliset matkamuistot ja lahjatavaraa. Minä, varsinainen himoshoppaaja, sain ostosreissullani ostettua kaksi mustaa t-paitaa - mahtavaa. 





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti