lauantai 16. helmikuuta 2019

Sentosa, Singapore



Sentosa - aito kuin rantarolex


Ostoskierroksen jälkeen istahdin bussipysäkille väsyneenä, miettien mitä seuraavaksi tekisin. Pysäkille kaarsi bussi, jonka kyltissä luki ”123 Sentosa”. Muistin lukeneeni paikasta; sinne siis! Kiipesin kaksikerroksisen bussin ylempään kerrokseen ja aloitin kiertomatkani. Bussissa oli Wi-Fi, joten ehdin puolen tunnin matkalla googlata Sentosan ja tehdä jonkinmoisen matkasuunnitelman. Sentosa on pieni saari Singaporen eteläpuolella keinotekoisine rantoineen ja huvipuistoineen - aikuisten leikkipuisto. Siellä on mm. Unversal Studios`in teemapuisto, casino, merivesiakvaario, vesipuisto, Madame Tussaudin vahakabinetti, benjihyppypaikka, kaksi golfrataa, McDonald`s, Starbucks, Hard Rock Café.... Mitä muuta ihminen voisikaan kaivata!?

Bussi pysähtyi linja-autoasemalle, josta matkaa pystyi jatkamaan maksuttomalla beach tramilla eli rantaratikalla. Ei kun kyytiin siis. Rantaratikka kulki nimensä mukaisesti rantatietä, rannalta toiselle. Jäin kyydistä pois Siloson rannalla. Hiekka oli vaalea ja samettista, Havaijilta tuotua. Lieneekö tuo urbaanilegenda vai tositarina, se jäi minulta selvittämättä. Myös pienet saaret Sentosan edustalla ovat tekosaaria ja täällä pystyy surffaamaan - tekoaalloilla tietenkin. Ihmeellinen paikka. Rannalla oli todella kuumaa ja rauhallista. Meri ei houkutellut uimaan, vesi vaikutti likaiselta. Merellä odotteli kymmeniä rahtialuksia satamaan pääsyä, Singaporessa taitaa olla yksi maailman vilkkaimmista satamista. 

Suuntasin varjoon, kävin hakemassa pienestä marketista itselleni kahvin (ylihintaisten kahviloiden sijaan) ja jatkoin matkaani köysirata-asemalle. Ostin Sentosan sisäisen lipun 15 Singaporen dollarilla eli kymmenellä eurolla. Toinen linja olisi vienyt minut takaisin Singaporen puolelle ja matka olisi kustantanut 35 SGD:a. Vaunusta oli hienot näkymät sekä merelle että Singaporen kaupunkiin. Vaikka vauhti ei päätä huimannutkaan, korkeus ja vaunun huojuntaa hieman pelotti. Jäin pois viimeisellä pysäkillä, Merlionilla ja jatkoin matkaa kohti bussiasemaa possunpunaisella monoraililla eli yksiraiteisella.

Sentosa tarkoittaa malaijin kielellä mielenrauhaa. Täältä sitä on turha hakea. Tulipahan käytyä Sentosassa, toista kertaa ei tarvitse sinne mennä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti