lauantai 13. lokakuuta 2018

Akrotiri, Kreeta


















Seitan Limani

Mikäpä olisikaan parempi paikka lopettaa Akrotirin kierros kuin kaunis ranta. Päivä oli hieman viileä ja puolipilvinen, joten kuvittelin että saan käydä uimassa kaikessa rauhassa. No, väärinpä taas luulin. Ranta oli täynnä ihmisiä ja lisää vaan oli menossa. Tyydyin ostamaan paahdetun maissintähkän paikalliselta papparaiselta ja istahdin kivelle sitä nakertamaan, ja ihailemaan jylhää näkymää. 

Seitan Limanin nimi tulee turkkilaisesta seitan -sanasta, jotka kirjaimellisesti tarkoittaa saatanaa. Limani on kreikkaa ja tarkoittaa satamaa eli rannan nimi on siis Saatanallinen satama. Ranta on muodostunut jyrkkien marmorikallioiden väliin ja vesi siellä on kirkkaan turkoosia. En tiedä miksi ja miten, mutta sileä valkoinen hiekka on tuotu rannalle läheisestä louhoksesta rotkoa pitkin. Hiekkaa lukuunottamatta alue on karua ja kivikkoista.

Matka halki Akrotirin niemiman johdatti Chordakin kylään, jossa oli aivan ihana pikkuruinen taverna ja matkamuistomyymälä. Ylhäällä vuoren huipulla sijaitsi ylhäisessä yksinäisyydessään sympaattinen Agios Spiridonin kirkko. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti