sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Akrotiri, Kreeta






Agia Triada -luostarin myymälä


Agia Triadan luostarissa asuu vain yksi munkki ja yksi kokelas. Lähiseudun luostarien mukit käyvät töissä Agia Triadan luostarissa ja siellä on  myös työtekijöitä ja vapaaehtoisia. Ison luostarin pyörittäminen ja ylläpitäminen on varmasti kallista. Luostari hankkii tuloja mm. viinin- ja oliivinviljelyllä ja tuotteitten jalostamisella. Nyt on viininkorjuu käynnissä ja kuukauden kuluttua alkaa oliivienkorjuu. 

Tuotteita myydään luostarin omassa myymälässä, joka on kaunis tila kaariholveineen ja viinikellareineen. Myymälässä pääsee maistelemaan asiantuntijan opastuksella viinejä, oliiviöljyjä ja balsamietikoita vaalean leivän kera. Erityisen mielenkiintoisia olivat balsamicot, joita oli mm. hunajalla tai yrteillä maustettuja. Myymälässä on myös yrttejä, oliiveja, hunajaa ja saippuoita myynnissä - kohtuuhintaan. Litran oliiviöljypullo maksaa noin yhdeksän euroa. Myös luomusertifikoituja tuotteita on myynnissä.

Myymälätila toimii samalla myös luostarin museona. Siellä on esillä vanhoja työvälineitä mm. viini- ja oliiviprässejä, upeita ruukkuja ja astioita sekä vanhoja kirjoituskoneita ja puhelimia. Historia juontaa 1600-luvulle saakka ja vaikka tekniikka on huimasti kehittynyt noista ajoista, on viininvalmistusmenetelmät edelleenkin täysin samanlaisia.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti