sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Rethymnon, Kreeta

 

 

Fortezza eli Rethymnonin linnoitus

 

Kaupungin kukkulalla kohoaa Foretzza eli Venetsialaisten rakentama linnoitus. Se rakennettiin 1500-luvulla suojelemaan asukkaita Ottomaanien hyökkäyksiltä. Kaiverrusten perusteella Paleokastron kukkulalla on sijainnut muinainen Rithymnan kaupunkivaltio, vaikkei siitä argeologisesti pitäviä todisteita olekaan.

 

Ottomaanien ottaessa vallan 30 päivän taistelujen jälkeen vuonna 1646, linnoitukseen rakennettiin ensimmäinen moskeija. Saksan miehityksen alla, toisen maailmansodan aikaan, osa rakennuksista toimi vankiloina ja ammus- yms. varastoina. Nykyään rakennuksissa on näyttely- ja esiintymistiloja; alueella on ainakin kolme ulkoilmanäyttämöä ja amfiteatteri. Joka kesäiset renessanssifestivaalit järjestetään linnoituksessa.

 

Alkuillasta ylhäällä linnoituksessa oli mukava kävellä ja katsella maisemia merelle ja kaupungin ylle. Vaikka nyt on sesonki ja kaupungissa on paljon turisteja, sai linnoituksessa vaeltaa melkeinpä yksikseen. Alueella on pituutta reilu kilometri, joten muutama askel siellä tuli otettua helteessä, raunioilla kulkien ja kiipeillen.  

 



 

 


 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti