keskiviikko 30. elokuuta 2017

Portland, Oregon, Yhdysvallat

 

 

Portland, city of roses

 

Portlandia kutsutaan ruusujen kaupungiksi. Washingtonin puistossa on satavuotias ruusutarha, jossa on yli 10 000 ruusua ja yli 650 eri lajiketta. Ruusutarha toimii eräänlaisena laboratoriona, jonne lähetetään uusia ruusulajikkeita ympäri maailmaa. Uusien lajikkeitten ominaisuuksia - väri, tuoksu, tautienkestävyys yms. - testataan ja tietoja käytetään ruusujen jatkojalostukseen. Tuoksu puutarhassa on suorastaan huumaava. Myös värien yltäkylläisyys ihastuttaa. Paras kukintakausi alkaa olla lopuillaan, mutta silti ruusutarha on vaikuttava. Portlandissa ei ole satanut kahteen kuukauteen ja kuivuus näkyy täälläkin.

Washingtonin puistossa on myös muistomerkki holokaustin uhreille. Toisessa maailmansodassa yli kuusi miljoonaa juutalaista menetti henkensä, joista 1,5 miljoonaa oli lapsia. Muistomerkki on pystytetty muistuttamaan nykyisiä ja tulevia sukupolvia tapahtuman kauheudesta ja estämään vastaavaa tapahtumasta uudelleen.

Selkeällä säällä puistosta on näkymä kahdeksankymmenen kilomertin päähän Mount Hoodin lumisille rinteille. Hood on kerrostulivuori ja sen rinteet ovat muodostuneet laava- ja tuhkakerroksista. Viimeksi se on purkautunut vuonna 1907. Lisäksi Washingtonin puistossa sijaitsee eläintarha, japanilainen puutarha, Vietnamin sodan veteraanien muistomerkki sekä lasten museo.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti