maanantai 28. elokuuta 2017


Portland, Oregon, Yhdysvallat

Ihan kun minut olisi pudotettu keskelle amerikkalaista elokuvaa, joka kertoo keskiluokkaisesta lähiöperheestä kuisteineen ja koirineen. South Taborin esikaupunkialue vaikuttaa jopa kliseisen amerikkalaiselta. Valtavan kokoinen Franklin High school tuossa kulman takana on kuin suoraan jenkkiläisestä teinisarjasta.

Päivisin lämpötila kohoaa 30 asteen yläpuolelle, joten aamulenkille Beansin kanssa on lähdettävä heti aamusta. Tosin Beans on varsin aamu-uninen eikä suostu liikahtamaan ennen kahdeksaa. Mulla on unirytmi vielä sekaisin, taitaa viedä useamman päivän toipua kymmenen tunnin aikaerosta.

Kaksi ennakkoluuloa joihin en ole täällä vielä törmännyt on sairaalloisen lihavat ihmiset ja Trumpin kannattajat - tai sitten he ovat niitä, jotka pyyhältävät autoillaan ohitseni. Useat vastaantulevista ihmisistä tervehtivät ja monet vaihtavat muutaman sana tuntemattoman kulkijan kanssa. Mukavaa. 

Tässä kuvia aamulenkiltämme Taborin vuorelle. Taborin vuori on urbaani tulivuori, josta on hienot näkymät kaupungin ylle. Vuorella sijaitsee myös historiallisia vesisäiliöitä, koirapuisto ja piknikpaikkoja. Lenkin jälkeen kotiin viettämään kissanpäiviä Rockyn seuraan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti