lauantai 11. huhtikuuta 2015

    

Tallinna, Viro

Perinteinen Tallinnan matka; skumppaa, shoppailua, kakkua, kukkia, kenkiä, kasvohoitoa, fiilistelyä vanhassa kaupungissa..... Hannele piti huolen shoppailusta, minä keskityin kakkuihin ja hoitoihin. Kaubama-
jassa oli ostu ralli eli paljon tuotteita ja tarjouksia. Vaatemerkit ovat samoja kuin Suomessa, mutta täällä vaatteet ovat paljon rohkeampia, naisellisempia, hauskempia, paljon paljon mielenkiintoisempia kuin koto-Suomessa. Ja huomattavasti edullisempia.

Vanhan kaupungin kaduilla on ihanaa kävellä - vaikka vesisateessa - ja päästää irti arjesta. Tuntuu kuin olisin tullut ajassa satoja vuosia taakse-
päin. Jaksan aina ihmetellä sitä, kuinka lähellä Tallinna on ja kuinka erilaista ja erinäköistä täällä on kuin esimerkiksi Helsingissä. Rakennuksissa on paljon värejä ja yksityiskohtia, jotka Suomen tasapäistävä lainsäädäntö kieltäisi heti. Kaduilla on vielä varsin rauhallista, joitakin turisteja siellä täällä. Suomalaisiakin hieman, ei kuitenkaan riesaksi asti.

Lounastimme gruusialaisessa ravintolassa.  Viehättävä, hieman rustiikkinen ympäristö ja houkuttelevan kuvaileva ruokalista. Tilasin vihanneksilla ja gruusialaisilla yrteillä maustetun papumuhennoksen, sain lämmitettyjä tölkkipapuja purjon kera. Pettymys. No, aina ei voi voittaa. Paikallisen ruokakaupan Rimin mehevät ja maukkaat sushit maistuivat iltapalaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti