maanantai 15. joulukuuta 2014

Kapkaupunki, Etelä-Afrikka


Matka Helsingistä Kapkaupunkiin kesti kuusitoista tuntia. Koneen vaihto Lontoossa meinasi mennä pitkäksi, sillä Helsingin lentomme oli puolisen tuntia myöhässä. Heathrow´lla meillä oli tunti aikaa siirtyä terminaalista toiseen. Vaikka meidät päästettiin koneesta pois ensimmäisinä, juoksimme kolmosterminaalissa loputtomia käytäviä pitkin, matkasimme bussilla, juoksimme viitosterminaalissa, turvatarkistus (ja odottelua; Jarin reppu vaati tarkempaa tutkiskelua), juoksua taas ja loppumatka taittui junalla. Portille ennätimme viimeisten joukossa, mutta valitettavasti kaikkien matkalaukut eivät ehtineet lennolle mukaan. Siispä perillä ostamaan hammasharjoja ja puhtaita vaatteita. Toivottavasti matkalaukut tulevat huomenna perille.

Tuula oli tilannut meille taksin lentokentältä hotellille. Tuulan nimi oli vääntynyt afrikkalaiseen muotoon Twala. Lämmintä täällä on lähemmäs kolmekymmentä astetta, mutta kylmä merituuli tekee ilman mukavan leppoisaksi. Tosin tuuli on puuskaista ja kovaa, se huojutti pientä pakuamme ja Pöytävuorelle vievä köysirata oli suljettu. Ollaan kaikki yölennosta väsyneitä, joten eka päivä ollaan otettu iisisti. Käytiin Waterfrontin turistialueella lounaalla - ah, ihanaa ruokaa! Paikallista kalaa ja mereneläviä. Mitään eksoottisempaa, kuten seepraa tai impalaa, emme tohtineet maistaa. Paikallinen kauppahalli notkui monenmoisia herkkuja: eksoottisia, etnisiä, luomua, raakakakkuja, smoothieita ja kaikki kauniisti esille laitettuina. Sinne täytyy vielä palata lounaalle joku päivä.

Waterfrontin alueella on vanhaan varastohalliin konteista koottu Watershedin alue. Alue avattiin kaksi kuukautta sitten ja pienet käsityö- ja muotoilualan yrittäjät voivat vuokrata myyntitilaa kohtuullisin kustannuksin. Osa myymälöistä on pysyviä ja osa vaihtuu kolmen kuukauden välein. Sekä ympäristö että tuotteet vaikuttivat mielenkiintoisilta ja laadukkailta. Tuotteet olivat sekoitus Afrikkaa ja Eurooppaa, perinteistä ja modernia. Galleriassa oli Nathan Sawayan legonäyttely. Taiteilija oli tehnyt legoista veistoksia mm. ihmishahmoja ja dinosauruksia sekä legomaalauksia, kuten kopion Mona Lisasta ja van Goghin omakuvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti