lauantai 17. kesäkuuta 2023

Kos, Kreikka


Kesä Kosilla

Arki alkaa taas pikkuhiljaa sujua ja rutiinit löytyä. Pari eka viikkoa on mennyt työn merkeissä, josko nyt alkaisi tahti vähän rauhoittua. Kävin hakemassa fillarin ja sillä on kiva sotkea kämpiltä kaupunkiin ja rannalle. Eka päivinä kävin omissa suosikkipaikoissani; parissa kahvilassa ja ravintolassa sekä kahdessa kaupassa. Suosikkijäätelöbaariani ei enää ollut, täytyy etsiä uusi. Samoja suosikki-ihmisiäni työskenteli vielä samoissa suosikkipaikoissani, oli kiva käydä moikkaamassa heitä talven jälkeen.

Ensimmäinen meriretki on tehty, vanhoihin tuttuihin paikkoihin. Lähisaaret, Kalymnos, Pserimos ja Plati, ovat yhtä kauniita kuin aina ennenkin. Ja Aegean meri tuntuu turkoosimmalta kuin koskaan! Merivesi on 21 asteista, mutta tuntuu silti aluksi kylmältä. Parina päivänä on ukkonen jyrähdellyt, vettä satanut ja myrskynnyt oikein kunnolla - tietenkin silloin kun pyykkini olivat ulkona kuivumassa. Mutta hetkessä ne kuivuivat uudelleen kovassa tuulessa.

Iltaisin käyn usein kävelemässä Lambin rannalla. Ihanaa upottaa varpaat lämpimään hiekkaan ja välillä vilvoitella niitä viileässä merivedessä. Viime kesänä todistin täällä auringonlaskiessa kosintaa, tänä vuonna häitä. Liekö ollut sama pariskunta. 

Vuokraemäntäni Ioannan kanssa tulemme hyvin juttuun, onhan meillä periaatteessa sama nimikin. Vuokraisäntäni on Yannis, eli sama nimi taas, nyt maskuliinimuodossa. Maggie-kissa on niin kaunis kuin muistinkin. Se tulee kerjäämään kuopsutuksia, kun astun portista sisään. Pihapiirissä käy kilpailu siitä, kenen luona Maggie viettää yönsä. Ja sillä sitten kehuskellaan pihakeskusteluissa. Naapureistakin kolme on tuttuja viime kesältä ja joukkoon on tullut kaksi uutta. Täällä on edustettuna Kreikka, Italia, Tsekki ja tietenkin Suomi. Kiva porukka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti