torstai 29. kesäkuuta 2023

Asfendiou, Kreikka


Vapaalla lähden mieluummin vuoristoon kuin merelle. Merelle pitää lähteä töitten puolesta joka keskiviikko, joten se riittää. Dikeous-vuoristossa ihan parasta on havumetsän tuoksu ja tietenkin maisemat Aegeanmerelle. Yllä olevassa kuvassa näkyy myös suolajärvi valkoisena plänttinä. Zian kylä on tunnetuin vuoristokylä ja mielestäni täysin yliarvostettu. Se on kuin aikuisten huvipuisto, täynnä krääsäkauppoja ja ylihintaisia ravintoloita. Kuulemma sieltä on kaunein auringonlaskunäkymä - enpä tiedä.

Menen mieluummin paikalliseen kylään. Asfendiou on sellainen. Siellä on alle sata asukasta. Sen ohi hurauttaa helposti. Halkivievän, kapean kadun varrelle jää tyhjiä mutta hyväkuntoisen näköisiä taloja. Kylän keskustassa on bysanttilainen kirkko, taverna ja bussipysäkki. Kirkko on kiinni mutta taverna on auki. Tilaan saman lounaan kuin viime kesänä; kreikkalainen salaatti ja saganaki eli levitetty juusto. Huvittaa, taidan olla aika urautunut. Mutta miksi hyvää vaihtaisi, oikein tyytyväinen olin taas ateriaan.

Ruuan jälkeen käyn kävelyllä. Taverna kohdalta lähtee kauniisti kivetty katu ylöspäin. Kadun täytyy olla vanha. Sen laidalla on enemmän autiotaloja kuin asuttuja. Täältä saisi kyllä hienon remonttiprojektin, jos joku sellaista on vailla. Tuo yläkuva on otettu tältä kadulta ja siellä olevan majatalon edustalta. Maisemat ainakin ovat kohdillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti