tiistai 28. syyskuuta 2021

 Mijas, Espanja











Mijas

Ensimmäisen kerran kun yritin mennä Mijasiin, ajoin kylän ohi. Useamman kilometrin pöröttelin vuorille päin, ennen kuin ymmärsin ajaneeni harhaan. No, eihän kapealla vuoristotiellä heti päässyt kääntymään ja extrakilometrejä kertyi kymmenisen. Takaisin tullessani kylän parkkipaikka oli tupaten täynnä, joten luovutin ja ajoin takaisin rannikolle, kotiin. Jälkeenpäin kuulin, että tuona päivänä pienessä Mijasin kylässä oli ollut suuri shakkiturnaus ja kylä oli todellakin ollut täynnä vieraita.

Nyt toisella yrittämällä mulla oli kartanlukija mukana. Taas Mijasin alarinteellä oleva parkkipaikka oli täynnä, mutta googlemaps kehoitti meitä jatkamaan matkaa kylän läpi. Hieman epäilytti ajaa kapealle kujalle, jonka molemmin puolin oli pikkukauppoja, ja ihmisiä kävelemässä. Kieltomerkkiä ei kuitenkaan ollut - kuten ei muita autoilijoita. Nopeusrajoitus kehotti ajamaan 20 km/h. Kun olimme päässeet kylän läpi henkeä pidätellen, pääsimme ulosmenokadulle, jonka varrelta löytyi yksi parkkipaikka, ja sehän riitti meille. 

Jälkeen päin huomasimme kylän reunalla ison parkkihallin. Taisi olla kylän paran bisnes. Kauppoja ja ravintoloita oli paljon, mutta kaupoissa oli ainakin skandinaaveille hieman vanhahtavan oloisia tuotteita. Samoja nahkatakkeja ja laukkuja myyviä kauppoja oli liki kymmenen ja niissä kiukkuisia myyjiä, kun mitään emme ostaneet. Harmi, että kauniista ja idyllisestä pikkukylästä on tullut täysin turistirysä. En usko että sen enempää turistit kuin asukkaatkaan nauttivat siitä. millaiseksi kylä on muodostunut. Keskusta on turistien leikkikenttä, eikä siellä taida olla kovin monella paikallisella enää varaa asua. Ehkä ihan hyvä kun ajoin ensimmäisellä kerralla harhaan, ehkä minun ei ollut tarkoituskaan täällä vierailla.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti