tiistai 27. marraskuuta 2018

Bangkok, Thaimaa




Työlupaa hakemassa


Työviisumin hakuprosessi alkoi jo hyvissä ajoin Suomessa, jatkui Phuketissa ja saatiin vihdoin päätökseen Bangkokissa. Kun saavuimme Phuketiin, meidät vietiin suoraan lentokentältä valokuvaamoon. Tarvitsimme valokuvat työviisumihakemuksemme. Reilun kymmenen tunnin lennon jälkeen olo ei ollut kovin hehkeä, mutta ei huolta; thaimaalainen kuvankäsittely antaa sinulle heleän ihon ja tuuheammat hiukset. Ja paljon muuta. Sain myös uudet vaatteet, kuvaan minulle photoshopattiin jakkupuku päälle. Siinä oli ihmettelemistä kun vertasin suomalaista raadollisen realistista passikuvaa thaimaalaiseen uuteen - kaksikymmentä vuotta nuorempaan - minääni.

Sama kuvaaminen jatkui myös Bangkokin virastoissa. Meistä otettiin kuva tietokoneen ääressä, sormet näppäimillä, luontevassa työasennossa hymy huulilla. Seuraava kuva otettiin firman logon edessä. Liian keskellä ei saanut seisoa, sillä kuvaan listätään jälkeenpäin toinen henkilö, firman pomo ilmeisesti. Luultavasti lopulliseen kuvaan saan myös uudet vaatteet. Kyllä thaimaalainen minäni on sitten nuorekas ja tyylikäs. Toivottavasti pudottavat minulta vielä muutaman kilon pois.

Iltapäivällä jäi vielä viitisen tuntia aikaa katsella Bangkokia ja nauttia suurkaupungin vilinästä. Kaduilla ja ostoskeskuksissa oli jo täysi joulu päällä. Jotenkin vaan joulukuusi ja porot eivät sovi thaimaalaiseen maisemaan. Kyllä jouluna pitää olla pimeää, kylmää ja lunta! Sen sijaan rakastan suurkaupunkien puistoja. Mikä ihana kontrasti luonnon ja rakennetun ympäristön välillä onkaan! Ja kun Aasiassa ollaan, myös kontrasti modernin ja perinteisen aasialaisen tyylin välillä on mielenkiintoinen. Lumphinin puistossa oli joku tapahtuma menossa, jossa esiteltiin sitä sun tätä ja myytiin melkein kaikkea mahdollista. Sain syötyä lounaan puistossa, varjoisassa paviljongissa, lammen äärellä, yksin - ei hullumpaa.

Puistoon minut toivotti tervetulleeksi kuningasperhe. Heidän kuviaan näkee joka paikassa ja heitä kunnioitetaan suuresti. Kuninkaan kuvan häpäisemisestä voi pahimmillaan saada jopa kymmeniä vuosia vankeutta. Esimerkiksi rahan päälle, jossa on kuninkaan kuva, ei saa astua. Kuulemma myös elokuvissa, ennen elokuvan alkua, esitetään video kuninkaasta. Uskolliset alamaiset osoittavat kunnioitustaan kuninkaalle seuraamalla videota seisaalleen. Jo edesmennyt kuningas Bhumibol oli kansan suuresti rakastama ja melkeinpä jumalan asemaan kohotettu. Kun raikulipoka, hallitsijanimeltään Rama X, kruunattiin kuninkaaksi, olivat monet epäileväisiä hänen kyvyistään johtaa 70 miljoonaista kansaa. Hyvin hän on kuitenkin pärjännyt ja kansan kunnioituksen ansainnut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti