torstai 22. marraskuuta 2018

Phuket town, Thaimaa















Pääkaupungissa - vanha kaupunki


Phuket on Thaimaan suurin saari ja silti aika pieni. Enimmillään välimatkaa rannikolta toiselle on alle 60 kilometriä. Provinssin pääkaupunki on Phuket Town; sympaattinen ja pittoreski pikkukaupunki. Phuket Townin virallinen nimi on raflaavasti Phuket City, mutta kaikki kutsuvat sitä Phuket Towniksi. Se on saaren toiseksi suurin kaupunki Patongin jälkeen ja asukkaita siellä on noin 60 000. Kaupungin arkkitehtuuri on siirtomaatyylistä, vaikutteita se on saanut Kiinasta ja Euroopasta, lähinnä Portugalista. Talot vanhassa kaupungissa ovat yleensä kaksikerroksisia ja räiskyvän värikkäitä, koristeellisia myös. 

Phuketin väestöstä 35% on kiinalaista alkuperää ja heidän vaikutuksensa näkyy katukuvassa. Kiinalainen arkkitehtuuri erottuu joukosta ja kaikkialla näkyy kiinalaisia kirjainmerkkejä. Kaupankäynnin myötä kiinalaiset ja eurooppalaiset löysivät Phuketin ja jättivät jälkensä kaupunkikuvaan. Yllättäen Phuket Townista löytyy länsimaalaistyylisä kahviloita ja gallerioita. Oli yllättävää nähdä tasokasta nykytaidetta ja hieman katutaidettakin. 

Sadekausi on lopuillaan ja tänäänkin saatiin vettä kuin saavista kaatamalla kahteen otteeseen. Onneksi nuo sadekuurot eivät kauaa kestä, mutta ilmankosteus sen kun lisääntyy. Sadekauden aikaan ilmankosteus on noin 80% ja kuivana kautenakin se on noin 75%. Olen varustautunut sateisiin sadeviitalla, mutta usein - kuten tänäänkin - se jäi kotiin.



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti